De Stad
Meerjarenplan Verkeersveiligheid 2016-2021

Veilig door de stad

Denk mee over nieuwe oplossingen ter verbetering van de verkeersveiligheid in de stad.
maandag 11 apr 2016, 20.00
ma 11 apr 2016, 20.00
IJ Zaal

Het gedrag van Amsterdamse verkeersdeelnemers is niet gemakkelijk te voorspellen en te beïnvloeden. Iedereen die wel eens door de stad fietst herkent de frustraties in het verkeer. Onlangs presenteerde het college van B&W het meerjarenplan Verkeersveiligheid 2016-2021 waarin de nieuwe maatregelen voor verkeersveiligheid in de stad worden aangekondigd. Een goede aanleiding om een avond te organiseren om samen met de gemeente én de Amsterdammers op zoek te gaan naar (alternatieve) oplossingen ter verbetering van de verkeersveiligheid.

Programma

We beginnen de avond met een korte presentatie van het nieuwe meerjarenplan Verkeersveiligheid 2016-2021. Gevolgd door een toelichting op de bijbehorende cijfers, analyses en onderzoeken naar verkeersgedrag. Vervolgens praten we in het tweede deel van de avond in groepen verder  over de veelvoorkomende frustraties in het verkeer. Denk aan smartphone gebruik, rood licht negeren en andere fatsoensnormen als het gebruik van zebrapaden. Om vervolgens op zoek te gaan naar (alternatieve) oplossingen ter verbetering van de verkeersveiligheid.

Ter inspiratie

Presentator Maxim Hartman en burgemeester Eberhard van der Laan willen toeristen bewuster maken van de Amsterdamse fietser en de gevaren van de fiets. Maxim vertelde erover bij De Wereld Draait Door.

maandag 11 apr 2016, 20.00
IJ Zaal
Deze 46 mensen waren aanwezig