Global Trends
New Scientist | Café

Vanessa Evers & David Abbink

Een unieke avond met twee topsprekers: Vanessa Evers & David Abbink.
Toegang vanaf € 24.50
donderdag 24 mrt 2016, 19.30
do 24 mrt 2016, 19.30
Grote zaal

In dit New Scientist | Café richten we ons op de robotisering van onze samenleving. Fabrieksrobots zetten onze auto’s in elkaar, stofzuigrobots zuigen zelfstandig onze vloeren, in Amerika rijden robotauto’s over de snelweg en op Mars doen robotkarretjes wetenschappelijk onderzoek. Robots zijn allang geen sciencefiction meer, maar blijken wetenschappelijke werkelijkheid. Over die robotisering van onze samenleving en de razend interessante fundamenteel wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen die daaraan ten grondslag liggen, gaat het New Scientist Café robotisering.

Keynote-spreker is de bekende robotonderzoeker Vanessa Evers (Universiteit Twente), David Abbink (TU Delft), New Scientist-redacteur George van Hal (auteur van het boek Robots, aliens en popcorn) en tot slot krijgt de bezoeker meer te horen over de populaire zorgrobot Alice, die ouderen helpt om langer zelfstandig te kunnen leven.

Vanessa Evers
Vanessa Evers (Technische Universiteit Twente) is een van de meest invloedrijke en succesvolle professoren van Nederland. Ze ontwerpt robots die ons in de toekomst gaan helpen met het inladen van de vaatwasser, bij het verzorgen van oude mensen en het doen van medische operaties. Vanessa verbleef langere tijd in Silicon Valley in Amerika en werd in 2014 door weekblad Opzij uitgeroepen tot de hipste professor van Nederland.

David Abbink
David Abbink is universitair docent aan de TU Delft. Zijn onderzoek richt zich op de interactie tussen mens en machine. Abbink is bij zijn studenten vooral bekend voor zijn ongekende enthousiasme. Waarschijnlijk ook de reden waarom hij tot drie keer toe verkozen werd tot Biomechanica Docent van het Jaar aan de TU Delft.

George van Hal
George van Hal is redacteur van New Scientist en auteur van Robots, aliens en popcorn. Het boek werd vorig jaar juichend ontvangen en volgens Kennislink was het “een feest om te lezen”. Van Hal zal dieper ingaan op de vraag hoe dicht we daadwerkelijk bij de robots uit Hollywoodfilms staan,

Ik ben Alice
Om in de toekomst te kunnen voldoen aan de vraag naar zorg voor eenzame en dementerende ouderen wordt zorgrobot Alice ontwikkeld. Een van de onderzoekers van de Vrije Universiteit zal alles over Alice vertellen.

Toegang vanaf € 24.50
donderdag 24 mrt 2016, 19.30
Grote zaal