De Stad

Van wie is de stad

Blijft Amsterdam een stad voor iedereen of wordt het een enclave voor rijke bewoners en bezoekers uit binnen- en buitenland?
vrijdag 23 feb 2018, 20.00
vr 23 feb 2018, 20.00
Grote zaal

Na tientallen jaren van economisch succes, bevolkingsgroei en toename van het aantal bezoekers, staat Amsterdam op een kruispunt. Blijft het een stad voor iedereen of wordt het een enclave voor rijke bewoners en bezoekers uit binnen- en buitenland? Onderzoeksjournalist Floor Milikowski deed voor De Groene Amsterdammer jarenlang onderzoek naar de veranderingen in Amsterdam en schreef hierover het boek 'Van wie is de stad'. Vanavond is de presentatie, gevolgd door een debat.

  • Na de presentatie van het boek en een inleiding door Floor Milikowski, gaan (oud-)wethouders van Amsterdam en andere betrokkenen met elkaar in gesprek.
  • Frank de Grave (VVD, wethouder 1990-1996) was als wethouder mede verantwoordelijk voor de aanleg van de Zuidas en schreef dit jaar het verkiezingsprogramma van zijn partij.
  • Maarten van Poelgeest (GroenLinks, wethouder  2006-2014) blikt terug op de vastgoedcrisis en legt uit wat Amsterdam kan doen voor de middenklasse.
  • Marjolein Moorman (fractievoorzitter PvdA) gaat in op de vraag hoe Amsterdam een diverse stad kan blijven.
  • Boudewijn Oranje (D66, stadsdeelvoorzitter) vertelt hoe het is om voorzitter te zijn van stadsdeel Centrum in een tijd dat massatoerisme een bedreiging vormt voor de leefbaarheid.
  • André van Stigt (ontwikkelaar De Hallen) en Janny Alberts (directeur NV Zeedijk) leggen uit wat de mogelijkheden zijn om de stad op een inclusieve, duurzame en toch rendabele manier te ontwikkelen.

 

vrijdag 23 feb 2018, 20.00
Grote zaal
Deze 315 mensen waren aanwezig