Creatieve Industrie
De Stad

Van afval tot product

We duiken in de wereld van circulaire producten. Hoe voorkomt de ontwerper dat er nog meer afval bij komt?
Gratis toegang
donderdag 9 nov, 20.00
do 9 nov, 20.00
Grote zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

We leven in een wereld met een limiet aan grondstoffen. Maar toch is onze productielijn lineair. We produceren, consumeren en gooien het daarna in de afvalzak. In een circulaire economie maken we een kringloop waarin materialen oneindig hergebruikt worden en afval in principe niet meer bestaat.

De productie begint bij de ontwerper. Welke verantwoordelijkheid heeft hij of zij? Wat betekent de keuze voor circulair voor het proces van ontwerp en daadwerkelijk maken? We gaan in gesprek met ontwerpers, ondernemers en bedrijven die ieder op hun eigen manier bezig zijn met circulair ontwerp. En we werpen samen met HvA studenten Engineering, Design and Innovation een blik in de toekomst van circulair product ontwerp.

  • Isaac Monté is een productontwerper die experimenteert met ongebruikelijke materialen. Hij maakt kunstinstallaties en ontwerpen in reactie op sociale, ecologische ene economische problemen. Dit manifesteert zich in uiteenlopende projecten waaronder Leek, wat hij tijdens de Dutch Design Week 2017 zal presenteren.
  • Lise Hordijk – Manager Responsible Business bij Bugaboo, een bedrijf dat koffersystemen en kinderwagens maakt. Bugaboo is actief op zoek naar mogelijkheden om de levensduur van haar producten te verlengen, door bijvoorbeeld zoveel mogelijk onderdelen vervangbaar te maken.
Pakhuis de Zwijger presenteert
De Club van 750
Lees verder

Onze programma's worden financieel mede mogelijk gemaakt door:

Gratis toegang
donderdag 9 nov, 20.00
Grote zaal
Reserveer
Deze 25 mensen zijn aanwezig