De Stad

Vallen en opstaan

The best practice is soms een bad practice. Een gesprek over de ontwikkeling van communities
maandag 24 feb 2014, 20.00
ma 24 feb 2014, 20.00
IJ Zaal
Reageer

Als het over buurtcommunities gaat dan horen we vaak de succesverhalen. Maar achter al die best practices gaan ook minder succesvolle pogingen schuil. Soms zijn dat verhalen van communities die een vroege dood zijn gestorven, in andere gevallen gaat het over hard werken en omgaan met teleurstellingen om er uiteindelijk toch iets moois van te maken. Buurtcommunities #4 gaat over de lessen die daar geleerd worden.

Deze aflevering wordt gemaakt in samenwerking met IJburgDroomt-IJburgDoet. De communityleaders en leden van daar vertellen over de ontwikkeling waar zij door heen zijn gegaan: het eerste idee, de eerste acties, de groei, het ontstaan van een structuur, issues over geld, over het waarborgen van kwaliteit, over erkenning of het gebrek eraan. Wat zijn de belangrijke momenten geweest, waar ging het mis en hoe is het weer goed gekomen.

Bovenal willen ze het gesprek met jou aan gaan. Hoe heeft jouw community zich in de tijd ontwikkeld en wat is het mooiste dat jullie hebben bereikt? Waar ben je echt trots op? Welke momenten van crisis hebben jullie daarbij gekend, wat hebben jullie moeten overwinnen, welke uitdagingen zijn jullie aangegaan? Wat zijn jullie tips ’n tricks, welke lessen heb je geleerd, wat zou je een volgende keer anders doen? Welke uitdagingen dienen zich nu aan, waar heb je op dit ogenblik misschien wel een vraag over, waar kunnen anderen je op dit ogenblik mee verder helpen?

Deze avond is bedoeld voor communities om kennis en ervaringen met elkaar te delen, maar uiteraard ook voor andere geïnteresseerden en betrokken die willen leren over de praktische wereld van de doeners in stad en land.