Global Trends
Movies that Matter Special 1

Une Saison en France

Een film over de tragiek van een hedendaagse vluchtelingenfamilie.
Gratis toegang
donderdag 1 mrt 2018, 20.00
do 1 mrt 2018, 20.00
Studio

In zijn thuisstad Bangui, in de Centraal Afrikaanse Republiek, had Abbas een liefdevol gezin en een goede baan als docent Frans op een middelbare school. Ook zijn broer Ettienne werkte er als docent filosofie. Maar de burgeroorlog dwong ze te vluchten naar Frankrijk. Daar zijn ze hun goede baan en reputatie op slag kwijt, worden met de nek aangekeken en moeten ze het doen met slecht betaalde baantjes. Tijdens de vlucht uit Afrika werd Abbas vrouw vermoord en nu moet hij alleen voor zijn dochtertje en zoon zorgen. Een vaste woonplaats hebben ze niet en steeds komt het drietal weer op straat te staan. Als hij besluit in te trekken bij zijn nieuwe Franse vriendin Carole, blijkt hij ook daar uiteindelijk niet veilig. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat Abbas en zijn kinderen worden gezien als tweederangsburgers, voor wie geen plek is in Fort Europa...

Hartverscheurend verhaal van de uit Tsjaad afkomstige regisseur Mahamat-Selah Haroun, die vorig jaar op het Movies that Matter Festival de Gouden Vlinder voor Beste Documentaire in de A Matter of ACT competitie won met zijn documentaire ‘Hissein Habré – A Chadian Tragedy’.

Met een introductie door Dirk van der Straaten, artistiek directeur Movies that Matter, en een nagesprek met Somer Al Abdallah en Renée Frissen.

 

Regisseur: Mahamat-Saleh Haroun
Land: Frankrijk
Jaar: 2017
Duur: 100 min
Taal: Engels ondertiteld

Het voor- en nagesprek zal in het Nederlands gehouden worden.

Une Saison en France draait vanaf 5 april in de bioscoop, en is te zien tijdens het Movies that Matter Festival van 23 tot 31 maart in Den Haag.

Gratis toegang
donderdag 1 mrt 2018, 20.00
Studio
Deze 100 mensen waren aanwezig