De Stad

Uit de geldzorgen

Hoe voorkomen we geldproblemen en bieden we perspectief op een beter inkomen? Ga in gesprek met o.a. wethouder Moorman.
donderdag 23 mei 2019, 20.00
do 23 mei 2019, 20.00
IJ Zaal

Amsterdam groeit en bloeit, maar niet alle Amsterdammers profiteren hiervan. Er zijn nog steeds 140.000 Amsterdammers die elke maand worstelen om rond te komen. De gemeente Amsterdam is momenteel druk bezig met het opstellen van een nieuw beleidskader om armoede te bestrijden. De nadruk ligt op het voorkomen van armoede en schulden en het bieden van perspectief op een beter inkomen. Hoe denk jij dat we dit aan moeten pakken? Laat je stem horen en ga in gesprek met o.a. wethouder Marjolein Moorman.

Wat gaan we doen?

  • Vanaf 18:30u is het mogelijk om een hapje mee te eten. Maak hiervoor wel een aparte reservering via deze link. Stadspashouders eten gratis mee. Onderaan de pagina is meer informatie te vinden.
  • Om 20:00u openen we de avond met theatergezelschap Parels voor de Zwijnen. Vorig seizoen maakten zij, met professionele en niet-professionele acteurs, de voorstelling ‘Koningin van de Voedselbank’. Na de zomer gaat de voorstelling ‘VETARM’ de bühne op.
  • Hoe staan de Amsterdammers er eigenlijk voor als het om armoede en schulden gaat? Jeroen Slot, hoofd OIS, laat kort de cijfers zien.
  • Dan is het tijd voor het gesprek met de wethouder. Wethouder Marjolein Moorman introduceert kort het nieuwe beleidskader armoedebestrijding en gaat daarover graag in gesprek met de zaal. Hoe kan de gemeente Amsterdam ondersteunen bij het voorkomen van armoede en problematische schulden? En wat kan de gemeente doen om te helpen om uit de armoede en schulden te komen? Wat werkt wel en wat werkt niet? Bij het gesprek met de zaal betrekken we ook o.a. Roeland van Geuns (lector Armoede Interventies HvA), gedragswetenschapper Mirre Stallen (HvA en Leiden Universiteit) en schuldhulpverlener Mariëlle van der Land (CentraM). Roeland besteedt al dertig jaar lang aandacht aan de beleidsterreinen waar gemeenten verantwoordelijk voor zijn: bijstand, armoedebestrijding, schuldhulpverlening en delen van het welzijnsbeleid. Mariëlle werkte jarenlang als schuldhulpverlener, deed onderzoek naar nazorg en is nu bezig met een verbeterprogramma armoedepreventie.

Eet je mee?

Het is mogelijk om voorafgaande aan het programma een hapje te eten. Tussen 18:30u en 19:30u staat er een heerlijke vegetarische curry en een drankje voor je klaar. Stadspashouders eten gratis mee, anderen betalen €14,00. De maaltijd is inclusief een drankje. Let op: om mee te eten is een extra reservering vereist via onderstaande ticketlink. Je maakt je reservering op naam. Op vertoon van de stadspas kunnen stadspashouders hun gratis maaltijd afhalen. Anderen betalen vooraf. Gratis stadspasmaaltijden zijn beperkt, dus wees er snel bij!

Reserveer je maaltijd via deze link. 
Werkt de link niet? Ga dan naar https://wetickets.shop/741/talk-of-the-town–113–uit-de-geldzorgen.html 

De gratis maaltijd aan stadspashouders wordt aangeboden door de gemeente Amsterdam.

donderdag 23 mei 2019, 20.00
IJ Zaal