De Stad

Transitie? Daarvoor moet je in China zijn

Over een stad die met één been in het oude China staat een met het andere in het moderne Azië.
woensdag 3 jun 2015, 18.00
wo 3 jun 2015, 18.00
Workspace

Sommige Chinese steden zijn echte wereldsteden geworden, maar in andere urbane gebieden is daar nog nauwelijks sprake van. De stad Chongqing zit op dit moment middenin een transitie van een 'klassiek' Chinees gebied naar een stad die aanhaakt bij de rest van de wereld. Terwijl wolkenkrabbers de lucht in schieten is de straat nog altijd de plek om te spelen, te eten, elkaar te ontmoeten en te dansen. Net als vroeger.

Lex de Jong neemt ons mee naar een stad die met één been in het oude China staat een met het andere in het moderne Azië; wat betekent dit voor de Chinese gebruiken en de stad als leefomgeving?

Lex de Jong verbleef tussen november 2014 en januari 2015 in Chongqing. Hij is oprichter en stadmaker bij UrbanBoost. UrbanBoost brengt Community Building en coöperatieve gebiedsontwikkeling samen. Lex de Jong is ook initiatiefnemer van BoloBoost, de buurtcommunity van Amsterdam Bos en Lommer.

China. We weten er vrijwel niets van, maar willen we er alles van weten. Stadslicht organiseert de serie ‘En ondertussen in China’ die uit drie stadscolleges bestaat. De andere colleges vinden plaats op 27 mei als Jeroen de Kloet vertelt over de Chinese stedelijke middenklasse en op 10 juni houdt Michiel Hulshof zijn college over Chinese Megametropolen.

woensdag 3 jun 2015, 18.00
Workspace
Deze 48 mensen waren aanwezig