De Stad

Het Aboutaleb-effect

Wat betekent Aboutaleb voor de jongere generaties? Een gesprek met onder anderen de schrijvers van het boek 'Ahmed Aboutaleb - Overal de eerste'.
woensdag 19 feb, 18.30
wo 19 feb, 18.30
New Metropolis NW
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in New Metropolis Nieuw-West, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

Ahmed Aboutaleb is er vaak het eerste bij geweest: eerste Amsterdamse wethouder van Marokkaanse komaf, eerste Marokkaanse Nederlander in de regering en de eerste islamitische burgemeester van een grote Europese stad. Wat heeft zijn dadendrang betekent voor onze samenleving? In deze 9e editie van Toerkoes in Nieuw-West gaan we met Ruben Koops en Elisa Hermanides, schrijvers van het boek 'Ahmed Aboutaleb - Overal de eerste', en vele andere sprekers hierover in gesprek.

18.30 - 19.00 uur

Inloop

19.00 - 21.00 uur

Programma

21.00 - 22.30 uur

Eten en borrel

‘Toerkoes in Nieuw-West’ is een initiatief waarbij de focus ligt op de diverse Turks-Nederlandse gemeenschappen in Amsterdam Nieuw-West. Wat zijn de behoeftes? Tegen welke problemen loopt men aan? Of heel simpel, hoe ziet het leven van een ‘Toerkoe’ in Nieuw-West er nou überhaupt uit?

We sluiten het programma af met Turkse broodjes met vlees, aardappelen en kaas en een borrel.

woensdag 19 feb, 18.30
New Metropolis NW
Deze 35 mensen waren aanwezig