De Stad

Game of Thronisering van de maatschappij

Een programma over oorlog, vrede, loyaliteit en gelijkwaardigheid, met Game of Thrones als onderlegger.
dinsdag 9 jul 2019, 20.00
di 9 jul 2019, 20.00
New Metropolis NW
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in New Metropolis Nieuw-West, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

De HBO-productie Game of Thrones is de meest bekeken tv-serie ooit. Acht seizoenen lang hebben miljoenen mensen over de hele wereld elk seizoen meegeleefd, meegehuild en smachtend uitgekeken naar de volgende aflevering. Een vrij unieke gebeurtenis in de wereld van tv-series. Ook zijn er vele artikelen met allerlei theorieën in de media verschenen. Ook in Nederland.

Zo werden er tijdens het laatste seizoen per aflevering recensies geschreven in de VolkskrantEn bij De Groene Amsterdammer was er bijvoorbeeld een wekelijkse podcast.

‘Toerkoes in Nieuw-West’ waren ook onderdeel van de GoT-verslaving , en jammer genoeg zien we daar weinig tot niks van terug in de media. Op 9 juli zullen we aan de hand van onze maatschappelijk geëngageerde gasten GoT herbeleven, in die zin dat er fragmenten zullen worden getoond met bijbehorende uitleg over de betekenis van een bepaalde scene. Een aantal thema’s kunnen we al noemen: oorlog, vrede, loyaliteit en gelijkwaardigheid. Een legitiem excuus om weer bij elkaar te komen, met uiteraard weer verse lahmacuns, tot dan! 

dinsdag 9 jul 2019, 20.00
New Metropolis NW
Deze 10 mensen waren aanwezig