De Stad
WeMakeThe.City 2019 x Noordmansschool

Toekomstmakers

Filmende leerlingen als duurzame stadsreporters.
Gratis toegang
dinsdag 18 jun, 16.00
di 18 jun, 16.00
New Metropolis NW
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in New Metropolis Nieuw-West, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

In het filmproject ‘Toekomstmakers’ maken leerlingen van groep acht van de Noordmansschool (vanaf september 2019 Pro Rege Noorderhof) uit Amsterdam Nieuw-West filmreportages over mensen uit de wijk die zich inzetten voor duurzaamheid. Mensen en organisaties die zich op een heel concrete manier inzetten voor een schone, duurzame en sociale stad waar mensen en natuur op een gezonde en prettige manier samen kunnen leven.

De leerlingen filmden in de haven bij Prodock waar ze Roy van Climate Cleanup interviewden over het schoonmaken van de lucht door zeewier. Ze interviewden Raymon van Waternet die met een camera in de riolering onder school ging. Ze filmden bij de Buurttafel waar René soep maakt van ‘geredde’ groenten, ze interviewden Redouan die zich inzet om het afval van markt op het plein 40-45 te recycelen en het overgebleven voedsel te gebruiken in plaats van te verbranden en ze filmden bij de Tuin van Bret, het eerst ‘circulaire bedrijventerrein’ 

De leerlingen leren filmen en interviewen. Ze gebruiken film om op onderzoek uit te gaan in de wijk, in gesprek te gaan met buurtbewoners en bewustzijn te creëren  over hoe je vorm kan geven aan de wens om op een duurzame, sociale manier samen te leven. Of zoals Erva het verwoordt: ‘Als iemand een mening geeft is het maar een mening maar als iemand er iets aan probeert te doen dan helpt het echt.’ Ook leren ze dat je op die manier verhalen kan vertellen die er toe doen, die inspireren en bij kunnen dragen aan een betere wereld. 

Hun films worden door editor en initiatiefnemer Mirna Ligthart gemonteerd tot een compilatie die vertoond wordt op 18 juni om 16.00 tijdens het We Make The City festival in New Metropolis. 

Mocht u niet bij de première kunnen zijn en het filmpje wel willen zien dan kunt u een mailtje sturen naar mirna@studiobeeldrijk.nl

Het filmproject ‘Toekomstmakers’ is een initiatief van filmmaker/storyteller Mirna Ligthart in samenwerking met sociaal uitvinder Marieke Boon.

Gratis toegang
dinsdag 18 jun, 16.00
New Metropolis NW
Deze 5 mensen waren aanwezig