De Stad

Toekomst mbo Amsterdam

Amsterdam groeit. Maar hoe groeit het mbo hierin mee? In gesprek over de toekomst van het Amsterdamse mbo onderwijs.
maandag 2 okt 2017, 17.00
ma 2 okt 2017, 17.00
Grote zaal

Het middelbaar beroepsonderwijs is sterk in ontwikkeling. In sommige sectoren neemt de vraag naar goed geschoold mbo-personeel enorm toe. De stad groeit, maar hoe groeit het mbo hierin mee? Om ook in de periode tot aan 2030 de juiste investeringen te doen start de Gemeente Amsterdam tijdens deze conferentie graag het gesprek over de toekomst van het middelbaar beroepsonderwijs in Amsterdam. Iedereen die actief of betrokken is in het Amsterdamse beroepsonderwijs is welkom. Van leraren tot stagebegeleiders en van zorgcoördinatoren tot bestuurders. Verwacht prominente gasten, inhoudelijke discussies en een interactief programma.

Alle plaatsen voor dit programma zijn gereserveerd. Aanmelden voor de reservelijst is nog wel mogelijk via communicatie@dezwijger.nl o.v.v. ‘Wachtlijst Toekomst MBO Amsterdam’. Mensen op de reservelijst horen uiterlijk maandag 2 oktober 12:00uur of er een plek is vrijgekomen.

Met het MBO aan tafel

Tijdens dit programma willen we niet alleen graag jullie input rondom de toekomst van het MBO horen en verzamelen, maar er ook voor zorgen dat onderwijsprofessionals uit het veld elkaar op een informele manier ontmoeten. Gezien tijdstip en gelegenheid, bieden wij daarom alle aangemelde bezoekers een uitgebreid diner aan gedurende het programma.

Heb je last van allergieën? Laat het ons weten. Kan je toch niet aanwezig zijn? Zorg er dan voor dat je je officieel afmeldt, dan kan er iemand anders in jouw plaats aanschuiven.

Het programma:

17:00-17:30u Inloop (Foyer, Grote Zaal)

Heb je je aangemeld voor het programma? Meld je dan tijdens de inloop bij de organisatie voor een naambadge.

17:30-18:30u Ronde I: het MBO anno 2017

Hoe staat het ervoor met de kwaliteit van het huidig MBO onderwijs in Amsterdam en hoe willen we dat het MBO er in de komende jaren uit gaat zien?
Met o.a. wethouder Simone Kukenheim (Gemeente Amsterdam), Marc van der Meer (Universiteit Tilburg), Ronald Wilcke (ROC van Amsterdam) en Stephan Welie (HMC).

18:30-19:15u Ronde II: het MBO in de veranderende stad

Welke skills hebben MBO studenten én docenten nodig voor een toekomstbestendige opleiding? Met o.a. Zoé ten Brink (Mediacollege Amsterdam) en Made by 020 deelnemer Lisa Maya Sierag.

19:15-19:30u Pauze
19:30-20:20u Ronde III: het MBO en de arbeidsmarkt

Hoe zorgen we voor een goede aansluiting tussen MBO en arbeidsmarkt voor studenten van alle niveaus? Met o.a. Andrea Harrell (ROC TOP), Lieke Koningen (ROC van Amsterdam) en Huib van Santen (VAZO).

20:20-20:45u Plenaire afsluiting

Terugblik op de avond én vooruitblik op de toekomst van het mbo in Amsterdam met wethouder Simone Kukenheim en bijzonder hoogleraar Marc van der Meer (Universiteit Tilburg).