Global Trends
Documentaire screening

Tiny Boundaries

Een film over de Tiny House movement.
maandag 24 sep 2018, 20.00
ma 24 sep 2018, 20.00
IJ Zaal

Een documentaire over Lynton, een Schotse man die zijn leven compleet heeft omgegooid na zijn burn-out, waar hij zich nu volledig focust op vrijheid, natuur en zijn familie. Om zijn nieuwe manier van leven aan te nemen en zijn dromen waar te maken, heeft hij zich verdiept in de Tiny House-beweging. Voor zijn specifieke wensen kwam hij uit op een in Nederland gebouwde Tiny House. In deze documentaire volgen wij de route van deze Tiny House naar zijn eindbestemming, een eiland bij de westkust van Schotland: Jura. Welke grenzen moeten we letterlijk en figuurlijk overgaan? En hoe groot zijn grenzen anno 2018? Hoe geven wij vrijheid mee aan onze kinderen? Hoe gaan wij om met de keuzes, de natuur, vrienden, relaties en meer.

  • Duur documentaire: 20 minuten.
  • Vooraf praten we met wooninnovator Jelte Glas, bouwer Gijsbert Schutten en filmmakers Marnix van Oudheusden en Kevin van Rijn.
  • Jelte Glas is bouwinnovator bij Woonpioniers. Met zijn Tiny House Porta Palace is hij ruim 3 jaar aan het experimenteren. Wat is de stand van de Tiny House beweging en waar staat de wooninnovatie anno 2018?
  • Gijsbert is bouwer en bewoner van Tiny Houses. Met zijn compagnon Gijs en hun bedrijf Liberté Tiny Houses bieden zij maatwerk in persoonlijke verhalen en vertalen deze naar woonmogelijkheden en vertellen deze avond over hun ervaringen tijdens de reis.
  • Marnix en Kevin zijn bevlogen filmmaker met passie voor echte en persoonlijke verhalen. Deze weten zij prachtig te vertalen in beeld en geluid. Ook zij vertellen over hun ervaringen met het in beeld brengen van een inspirerende tiny house liefhebber: Lynton.

Na afloop van de film is er ruimte voor vragen met de makers. 

maandag 24 sep 2018, 20.00
IJ Zaal
Deze 78 mensen waren aanwezig