Global Trends

Tinder Love

Hoe verandert technologie onze seks- en liefdesrelaties?
woensdag 17 feb 2016, 20.00
wo 17 feb 2016, 20.00
Grote zaal
Reageer

Tinder, OkCupid, chatbots of de nieuwste virtual-reality porno: talloze apps en sites worden speciaal ontworpen met het doel onze behoefte aan seks en intimiteit te bevredigen. Hoe veranderen menselijke relaties als seks en intimiteit zich steeds meer in het virtuele domein afspelen? Hoe beïnvloedt technologie de manier waarop we intimiteit beleven en relaties aangaan?

UPDATE: Nina Polak is helaas door de griep geveld en vanavond afwezig. In haar plaats komt filosoof en bioloog Ellen ter Gast meepraten over de impact van technologie op menselijke interacties, liefde, seks en intimiteit.
____________________________

In de uitzending ‘Tinder Love’ duikt VPRO Tegenlicht in de wereld virtual reality porn, dating apps en de liefde-robotica. Hebben deze technologische toepassingen onze menselijke interacties veranderd? Wat voor een invloed hebben de algoritmes van Tinder of datingsite OkCupid op onze zoektocht naar ‘de Ware’? En kunnen mensen ook verliefd worden (of een relatie hebben) met een robot?

Programma

Allereerst: Virtual love is in the air! Vind een date voor de Tegenlicht Meet Up ‘Tinder Love’ via de online app TinderLicht. De eerste tien aangemelde stelletjes krijgen een gratis glaasje wijn aan een romantisch tafeltje in de zaal.

Tijdens de Tegenlicht Meet Up praten we verder over de relatie tussen technologie en menselijke interacties. Hoe beïnvloeden dergelijke technologische toepassingen de manier(en) waarop mensen liefde, seks en intimiteit ervaren? Speelt technologie voortaan altijd een rol in de zoektocht naar de perfecte (seks)partner? Is het einde van de ‘toevallige ontmoeting in de kroeg’ in zicht en worden we voortaan verliefd op robots in plaats van op mensen?

Wat kunnen we nog verwachten? Moeten we ons zorgen maken, of is dit juist een uitkomst? Hoog tijd om verder te praten over de toekomst van seks(technologie), ‘het nieuwe daten’ en onze zoektocht naar romantiek en ‘de ware’.

©Marieke de Bra, eenmalig gebruik Tegenlicht Meet Up #64

In beeld: “Mannen met potentie”

Na acht jaar vrijgezel zijn, wilde fotografe Marieke de Bra de wereld van het daten ontdekken. Op aanraden van een vriendin werd Tinder snel geïnstalleerd. De camera blijkt wederom haar beste vriend bij het ontdekken van een nieuwe wereld.

Mannen met potentie’ is een reeks zelfportretten die de energie tussen Marieke en haar dates visualiseert. Tijdens de Meet Up ‘Tinder Love’ zal een deel van deze serie vertoond worden, met toelichting van Marieke de Bra zelf.

 

woensdag 17 feb 2016, 20.00
Grote zaal
Deze 347 mensen waren aanwezig