De Stad

Tijd om te Schakelen

16.468 kilometer langs bedrijven die werken aan een betere wereld.
dinsdag 31 jan 2017, 19.30
di 31 jan 2017, 19.30
Studio

Max Wohlgemuth Kitslaar reisde 17.000 km met zijn 40 jaar oude Moto Guzzi van Chili naar New York. In het spoor van Kerouac en Che Guevarra, om zichzelf te ontdekken maar vooral om de menselijke kant van een continent te proeven. Onderweg bezocht hij 32 ondernemers die werken aan een betere wereld. Allemaal met een winstgevend alternatief, vol hoop en positiviteit. Zijn boek Tijd om te Schakelen zet ondernemers in de schijnwerpers die maatschappelijke uitdagingen aanpakken en daarmee geld verdienen. Een betere wereld is geen subsidieput, of politiek. Max wil met zijn boek laten zien dat iedereen zijn handen uit de mouwen kan steken en een bijdrage kan leveren aan een betere wereld.

Max trapt de avond af en zal zijn persoonlijke verhaal op tafel leggen. Waarom wilde hij deze reis eigenlijk maken? En waarom op een (bijna) antieke motor? Hij zal zijn reiservaringen delen en hierbij een aantal voorbeelden van sociale ondernemingen uitlichten. Want wat maakt een bedrijf eigenlijk ‘sociaal’ en wat heeft Max allemaal geleerd van zijn ervaringen overzee?

Na het persoonlijke verhaal van Max over zijn reis gaan we deze avond in gesprek met Jan-Paul Rutten (directeur van Gulpener), Jiska Klein (onderzoekster van Scaling the impact of the social enterprise sector) en Wineke Haagsma (Corporate Responsibility Officer bij PwC) over hoe bedrijven een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

In een panelgesprek gaan we op zoek naar een antwoord op de vraag: Wat kunnen bedrijven in Nederland leren van de reis van Max en zijn ervaringen? Wat kunnen wij ‘hier’ leren van de bedrijven ‘daar’ (omschreven in het boek)? We gaan met de panelgasten verder ook in op de vraag welke verantwoordelijkheid je als organisatie in de maatschappij hebt en welke obstakels je als bedrijf tegenkomt wanneer besloten wordt om de bedrijfsvoering over een socialere boeg te gooien. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je mensen intern ook meegaan in deze verandering?

Mock up NL

Het boek is via deze links verkrijgbaar in het Nederlands, Engels en Spaans

 

dinsdag 31 jan 2017, 19.30
Studio
Deze 117 mensen waren aanwezig