De Stad
Global Trends

Thuis bij de vijand

Boekpresentatie van Natascha van Weezel met nagesprek over moslims en joden in Nederland.
woensdag 19 apr 2017, 19.30
wo 19 apr 2017, 19.30
IJ Zaal

Wat doe je als mensen uit de eigen gemeenschap je voor ‘nazi’, ‘verrader’ of ‘joodse zelfhater’ uitmaken? Een alleraardigst Marokkaans meisje wil weten wat de Holocaust is? En een groep Turkse tieners er heilig van overtuigd is dat de joden achter IS zitten? Waarom roept het Israëlisch-Palestijns conflict ook in ons eigen land zoveel spanningen op? Tijdens de Gaza-oorlog in de zomer van 2014 bereikten het wantrouwen, het gescheld en de agressie tussen joden en moslims een dieptepunt. Juist omdat er geen enkele ruimte meer leek voor enige nuance, besloot Natascha van Weezel, een jonge, joodse vrouw, te onderzoeken of er niet tóch een brug tussen joden en moslims viel te slaan. Samen met experts en gasten bespreken we het boek ‘Thuis bij de vijand’ en de situatie in Nederland.

thuis bij de vijandThuis bij de vijand

In Thuis bij de vijand schetst Natascha van Weezel een eerlijk beeld van de relaties tussen moslims en joden in Nederland. Ze omschrijft in haar boek haar ervaringen en vult deze aan met interviews met onder andere oud-burgemeester van Amsterdam Ed van Thijn, Marokkaanse activist van het eerste uur Abdou Menebhi, opperrabbijn Binyomin Jacobs en de Palestijnse radicaliseringdeskundige Montasser AlDe’emeh.

Over Natascha van Weezel

Natascha van Weezel (1986) debuteerde met Magere jaren. In 2015 verscheen De derde generatie. Kleinkinderen van de Holocaust, waarmee van Weezel veel opzien baarde en dat leidde tot veel mediaoptredens. Inmiddels is zij een gerespecteerde nieuwe stem in de discussie over joodse identiteit.

woensdag 19 apr 2017, 19.30
IJ Zaal
Deze 137 mensen waren aanwezig