Creatieve Industrie

Thriving Talent

Een avond met frontrunners die hun stempel drukken op de creatieve scene van Amsterdam. Hoe geef je plek aan je eigen talent en dat van anderen?
donderdag 23 jan, 20.00
do 23 jan, 20.00
New Metropolis ZO
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Dit programma is in New Metropolis Zuidoost.

Film, muziek, design, beeldende kunst, fotografie, mode en theater; in alle uithoeken van onze stad bruist het van de creatieve makers. Maar hoe kun je jezelf op de kaart zetten, waar vind je de juiste mensen om mee samen te werken en wie helpt je verder? Wat zijn de juiste plekken voor talentontwikkeling en hoe kun je dit stimuleren? Deze avond delen makers hun eigen ervaringen, vertellen scouts hoe ze nieuw talent spotten, en bespreken we de tips en tricks om jou en je werk te laten groeien.

  • Regisseur Priscilla Vaudelle is oprichter van Lost Project, een makers collectief van jonge makers van verschillende achtergronden, leeftijden, etniciteiten en gender dat met hun werk taboe’s bespreekbaar maakt. Naast grote voorstellingen organiseren ze onder de naam LostWords zes debatavonden over hedendaagse onderwerpen.
  • Justin Samgar aka The PoetryPusher startte zijn carrière als kunstenaar (met o.a. SpaceAgePoetry) en ondernemer in Zuidoost. Zijn werk als eenpitter leidde in 2017 tot de oprichting van Spoken Agency, een storytelling agency dat spoken word, poëzie en storytelling inzet voor commerciële evenementen en campagnes.
  • Na vijf jaar gewerkt te hebben als advocaat, richtte Awura Abena in 2016 Creative Woman Collective (CWC) op, een platform voor creatieve vrouwen. In korte tijd groeide CWC uit tot een community van >7.500 vrouwen, en lanceerden ze o.a. een webshop en een podcast. Haar team breidde zich uit met o.a. projectmanager Charmaine Wartens, met wie ze Creative Woman Agency runt, en evenementen voor bedrijven organiseert gefocust op vrouwen, met als doel het bouwen van een community rondom een product of dienst.
  • Kunsthistoricus Kim Knoppers is sinds 2011 tentoonstellingsmaker bij fotografiemuseum Foam. Foam is een plek voor talentontwikkeling: ieder jaar gaat Foam via talent calls actief op zoek naar buitengewoon getalenteerde fotografen tussen de 18 en 35 jaar van over de hele wereld. Ook bieden ze binnen Foam Lab – hun eigen inhouse team van getalenteerde denkers en makers – een traineeship voor jonge professionals en biedt hen relevante werkervaring binnen het museum.
  • Jarrod Francisco is mede-oprichter van Stichting Likeminds, een platform voor meerstemmige theatermakers die de stad gebruiken als inspiratiebron én podium. Naast alle producties is Likeminds vooral een opleidingsplek. Zo biedt hun jongerenafdeling ‘Likeminds Factory’ een begeleidingstraject op maat voor veelbelovende tieners. Voor hun professionele voorstellingen heeft Likeminds de zogeheten ‘Werkplaats’, een studio voor jong-professionele makers. Daarnaast heeft de organisatie een derde tak, de ‘Non-Profit Kapitalist’, waar  ze maatschappelijk relevante voorstellingen produceren voor gevestigde makers.
  • Als Music Director voor het grootste stedelijke radiostation van Nederland – FunX – is Patrick Coelho verantwoordelijk voor de radio- en online playlists, rankings, en de muziek strategie. Met zijn eigen ervaring als producent en componist is hij de ideale host van de radioshow FunX Talent, waar hij op zoek gaat naar het talent met de ziekste punchlines, de hardste bars en de engste flow.
donderdag 23 jan, 20.00
New Metropolis ZO
Deze 35 mensen waren aanwezig