Creatieve Industrie

The Workshop

Het boek The Workshop geeft een inkijk in de ateliers van Nederlandse creatieven en opent deuren die normaal gesloten blijven.
Gratis toegang
woensdag 6 sep, 20.00
wo 6 sep, 20.00
Kleine zaal
Reageer

Voor het boek The Workshop openen beroemde namen als Erwin Olaf en nieuwere creatieven als Mae Engelgeer de deuren van hun studio, atelier of werkplaats. Het resultaat is een intiem portret, in woord en beeld, van gedreven kunstenaars en hun dagelijkse werkomgeving waarin ze tegelijkertijd kwetsbaar en krachtig kunnen zijn. Tijdens deze 41e aflevering van onze serie Urban Books delen fotograaf Iris Duvekot en de uitgever het maakproces en gaan we op onderzoek naar het belang van ateliers voor kunstenaars.

Het boek The Workshop 

Het boek The Workshop, uitgegeven door Mendo, geeft buitenstaanders de kans een kijkje te nemen in de werkplekken van creatief Nederland. In het boek vertellen bekende namen als Erwin Olaf, Ans Markus en Mart Visser en nieuwe creatieven zoals Mae Engelgeer, Borre Akkersdijk en Guillaume Philibert wat hun drijfveren zijn. Tevens stellen ze voor het boek hun werkplek open en zien we ze in hun werkomgeving; een plek die normaal gesloten blijft voor buitenstaanders. Wat betekent een atelier voor hen?

Iris Duvekot

Het werk van de Amsterdamse fotograaf Iris Duvekot varieert van portret tot mode en reisfotografie, zo werkte ze o.a. voor Appelkruimel&Fris, Cake Mag en Cineville. Haar voorliefde voor interactie met haar subject zorgt ervoor dat ze dicht op de huid fotografeert. Zo ook voor The Workshop, waar ze creatieven vastlegde in hun dagelijkse omgeving van hun atelier. Hoe zoekt ze de interactie op in haar foto’s en wat leerde ze van The Workshop?

Mae Engelgeer

De Nederlandse textielontwerpster Mae Engelgeer ontwerpt haar collecties vanuit haar studio in Amsterdam en was één van de kunstenaars die zich in hun studio lieten vastleggen door Iris Duvekot. Mae studeerde textiel ontwerp op de Amsterdamse modeacademie, en volgde daarna de Master Vrije Vormgeving aan het Sandberg instituut. Daar verkende ze kunst en ontwerp. Ze ontwerpt graag kleurrijke en “eye-catching” producten die als een stuk kunst in ieder interieur passen en staat bekend om haar grafische stijl en kleurgevoel.

Rosa Sijben

Rosa Sijben presenteert haar werk, doorgaans een combinatie van performance en sculptuur en/of installatie, vaak buiten de vertrouwde expositie-context. De belangrijkste vragen die ze zich hierbij stelt zijn: Tot op welke hoogte wordt de manier waarop wij objecten waarnemen bepaald door de context waarin ze zich bevinden? Ze huurt momenteel een studio in broedplaats en pop-up mall Lola Luid waar ze samen met medehuurders skills uitwisselt tijdens een wekelijkse workshop. Wat betekent haar studio voor haar? En welke meerwaarde heeft de studio en het bijkomende netwerk voor haar kunstenaarschap? 

Meer informatie over dit programma volgt binnenkort. 

Onze programma's worden financieel mede mogelijk gemaakt door:

Gratis toegang
woensdag 6 sep, 20.00
Kleine zaal
Reserveer
Deze 12 mensen zijn aanwezig