De Stad
1·Lectures

The Productive City

Architect en stedenbouwkundige Kristiaan Borret reflecteert met frisse blik op ‘stedelijke ruimtelijke kwaliteit’.
Toegang vanaf € 5.00
donderdag 20 apr 2017, 20.00
do 20 apr 2017, 20.00
Grote zaal
Reageer

Als voormalig stadsbouwmeester van Antwerpen en huidige stadsbouwmeester van Brussel beoogt Borret bruggen te slaan tussen visies en de concrete realisering van hoogwaardige stedelijke projecten. Hij deelt de ins en outs van zijn rol in complexe bestuurlijke contexten.

KirstiaanBorretKristiaan Borret is opgeleid als architect en stedenbouwkundige, maar studeerde ook filosofie en politieke wetenschappen. Hij beweegt het liefst heen en weer tussen theorie en praktijk, tussen ontwerp en politiek en tussen architectuur en stedenbouw. Hij is bestuurslid van het Vlaams Architectuur Instituut en van het Belgische architectuurtijdschrift A+. In de periode 2006-2014 was hij stadsbouwmeester van Antwerpen. In december 2014 is hij aangesteld als stadsbouwmeester van Brussel.

Borret is de tweede stadsbouwmeester van Brussel. De stad heeft met zijn aanstelling de ambitie om verschillende ‘prioritaire zones’ voortvarend in ontwikkeling te nemen. Belangrijkste projecten hierbij zijn de uitwerking van het kanaalplan door de Franse stedenbouwkundige Alexandre Chemetoff en de herontwikkeling van de zogenaamde ‘tweede kroon’, de recentere stadswijken aan de buitenkant van het gewest. In Brussel moet Borret volgens burgemeester Yvan Mayeur (PS) zorgen voor een nieuwe wind met een “meer gedurfde architectuur, waarin middelmatige gebouwen plaats maken voor visionaire architectuur“.

Over 1·Lectures

europan2 1·Lectures is de tweewekelijkse architectuurlezing van Architectuurcentrum Amsterdam en de Academie van Bouwkunst. Uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur komen aan bod. De avond The Productive City met architect en stedenbouwkundige Kristiaan Borret vindt plaats in het kader van Europan14.

Toegang vanaf € 5.00
donderdag 20 apr 2017, 20.00
Grote zaal