De Stad
Boekpresentatie

The Amsterdam Agenda

12 goede ideeën voor de toekomst van steden.
dinsdag 11 feb, 20.00
di 11 feb, 20.00
Grote zaal

Architect Daan Roggeveen en journalist Michiel Hulshof ontmoetten elkaar in 2009 in de Chinese stad Shanghai. Sindsdien werken ze samen aan onderzoeksprojecten over de hele wereld. In een programma vol verhalen en prachtige beelden nemen zij het publiek mee in de lessen uit 11 jaar onderzoek, tentoonstellingen en ontwerpen in China, Afrika en Europa. En ze laten zien wat die lessen betekenen voor Amsterdam.

Wat kan je leren van een kersverse huiseigenaar in Nairobi? Is het mogelijk om een Special Economic Zone naar Chinees voorbeeld in de Flevopolder aan te leggen? Hoe win je het vertrouwen van 12 taxichauffeurs? Aan de hand van deze onverwachtse vragen vertellen zij hoe inzichten uit het buitenland relevant kunnen zijn voor iedereen die werkt aan projecten op het gebied van stedelijke ontwikkeling in Nederland.

Aan het einde van de avond presenteren ze The Amsterdam Agenda, hun nieuwste boek gebaseerd op de lezingreeks die ze organiseerden voor de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

Over het boek

Van klimaatverandering tot migratie, over de hele wereld worden steden geconfronteerd met problemen waarvoor geen eenvoudige oplossingen bestaan. In The Amsterdam Agenda delen 12 originele denkers hun visie over de toekomst van steden. The Amsterdam Agenda presenteert de oplossingen voor stedelijke problemen van enkele van de scherpste denkers uit planning, architectuur, activisme en wetenschap van dit moment. Het boek bundelt de ideeën van nieuwe internationale denkers over de toekomst van de stad. Of het nu gaat om de gevolgen van massatoerisme, nieuwe vormen van participatie of de komst van nieuwe technologieën – de urgente uitdagingen en oplossingen die ze beschrijven, hebben wereldwijd impact.

Met bijdragen van:
Esther Agricola (Gemeente Amsterdam), Daan Dekker (Pakhuis de Zwijger), Menno van der Veen (Universiteit van Amsterdam), Marc Schmit (playze), Florian Idenburg (SO-IL), Selva Gürdo an & Greger Thomsen (Superpool), Valerie von der Tann (ViaVan), Neville Mars (MARS Architects), Inge Goudsmit (OMA), Adam S. Frampton (Only If), Miguel Gentil Fernández (Baum Arquitectura), Stephen Hodes (LAgroup), David Mulder van der Vegt (XML)

Daan Roggeveen (MORE Architecture) en Michiel Hulshof (Tertium) schreven eerder het veelgeprezen boek How the City Moved to Mr Sun, een onderzoek naar nieuwe megasteden in China.

Klik hier om het boek te bestellen.

dinsdag 11 feb, 20.00
Grote zaal
Deze 108 mensen waren aanwezig