De Stad

Terug in Nederland

Iedereen is weer thuis van vakantie. Welke ervaringen nemen we mee terug?
dinsdag 18 sep 2018, 19.30
di 18 sep 2018, 19.30
New Metropolis NW
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in New Metropolis Nieuw-West, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

Veel Turkse Amsterdammers hebben een vakantie in het ‘moederland’ achter de rug en proberen hun draai weer te vinden terug in Nederland. Dat kan voor velen een hele opgave zijn. Met de getroebleerde politieke relatie tussen Turkije en Nederland, en de ongelijke maatschappelijke verhoudingen tussen Turkse en witte Nederlanders als mogelijke oorzaken.

‘Toerkoes in Nieuw-West’ is een nieuw initiatief waarbij de focus ligt op de diverse Turks-Nederlandse gemeenschappen in Amsterdam. Wat zijn de behoeftes? Tegen welke problemen loopt men aan? Of heel simpel, hoe ziet het leven van een ‘Toerkoe’ in Nieuw-West er nou überhaupt uit? De komende maanden gaan we dit gezamenlijk uitvogelen. Doe je mee? Iedereen is welkom! 

  • Deniz Karaman is gemeenteraadslid in Amsterdam namens GroenLinks. Hij is woordvoerder op de portefeuilles Werk, Inkomen & Participatie en Kunst & Cultuur. Naast zijn raadslidmaatschap werkt hij voor Stichting Sexmatters waar hij voorlichting geeft over seksualiteit, gender en consent op ROCs en middelbare scholen. Deniz heeft na zijn afstuderen lange tijd in Istanbul gewoond en is sinds 2016 weer terug in zijn geboortestad Amsterdam. Hij kent beide steden door en door en is een ervaringsdeskundige die al vaker over de band van Turkse-Nederlanders met het hier en daar heeft mogen praten.
  • Esenali Kiris omschrijft zichzelf als een Bosnisch-Turkse Hagenees. Als fotograaf heeft hij met name oog voor identiteitskwesties en subculturen. Verder hebben films, muziek en comic-books zijn interesse. Met hem gaan we in gesprek over de Caux-reis (Zwitserland) die hij met een groep Nederlanders ‘met een migratieachtergrond’ heeft gemaakt. Dat zal gebeuren aan de hand van een selectie van de vele foto’s die hij op die reis heeft genomen.
  • Münire Manisa is directeur en eigenaar van MS Legal & Incasso.
  • Ayşegül Kilic is raadslid van DENK.

Muzikale omlijsting door

dinsdag 18 sep 2018, 19.30
New Metropolis NW
Deze 27 mensen waren aanwezig