Global Trends

Verkiezingsspecial

Voor een alternatieve verslaggeving van de Nederlandse Tweede Kamer verkiezingen en een vooruitblik op het Nederland van de toekomst.
Gratis toegang
woensdag 15 mrt, 20.00
wo 15 mrt, 20.00
Grote zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

Kijk jij uit naar de ontknoping van de verkiezingen of sta je juist doodsangsten uit? Ben jij op zoek naar een alternatief, lokaal geluid rondom hét politieke moment van 2017, en wil je hierbij graag meepraten over de toekomst van Nederland? Kom dan naar de speciale verkiezingseditie van de Tegenlicht Meet Up. In een uitgebreid programma gaan we met filmmaker, experts en de zaal in gesprek over de uitdagingen en kansen die ons in de komende jaren te wachten staan. Hierbij benaderen we 'klein als het nieuwe groot' en geven we daarom speciale aandacht aan lokale stemmen uit het land: waar gaat het de komende vier, acht, tien jaar over in hun stad, dorp of wijk, en welke rol gaan ze daar zelf in spelen? In de latere uren volgen we de verkiezingsuitslag op groot scherm met muziek, interviews, bier en bitterballen. Ben jij klaar voor het Nederland ná de verkiezingen?

We gaan vanuit een ander perspectief kijken naar de toekomst van Nederland. Terwijl de traditionele verslaggeving zich al maanden richt op de strijd die zich op nationaal niveau afspeelt, willen wij in gesprek met mensen uit verschillende plekken van het land, om te kijken hoe zij vanuit hun lokale context naar de verkiezingen én de toekomst van Nederland kijken.

© VPRO Tegenlicht

© Maus Bullhorst.

Gezocht: Uitdagers & Aanpakkers!

Daarom zijn wij en VPRO Tegenlicht op zoek naar de lokale stemmen uit het land: vloggers, mantelzorgers, muzikanten of duurzame ondernemers. Of je buurvrouw. Mensen met nieuwe ideeën buiten de gebaande paden en met aansprekend leiderschap. Deze inspirerende lokale leiders, ‘Uitdagers & Aanpakkers‘ genaamd, zijn tot 1 maart aan te melden via de daarvoor speciaal ontwikkelde VPRO-webapp.

De vijf meest bijzondere kandidaten krijgen tijdens de Tegenlicht Meet Up op 15 maart de mogelijkheid om hun ideeën te presenteren, en zo de opgaven die we de komende jaren tegemoet gaan met elkaar en het publiek te delen.

Laat het ons weten: wie zijn jullie rolmodellen, inspiratoren, helden. Wie zijn jullie lokale Uitdagers & Aanpakkers?

Gratis toegang
woensdag 15 mrt, 20.00
Grote zaal
Reserveer
Deze 14 mensen zijn aanwezig