Global Trends

Uitverkoop van Griekenland

Grieken op de grens naar een nieuwe orde, in eigen land en Europa.
woensdag 16 sep 2015, 20.00
wo 16 sep 2015, 20.00
Grote zaal
Reageer

Nu een Grexit lijkt te zijn afgewend en de strengste bezuinigingsmaatregelen ooit zijn afgekondigd, komt Griekenland in een nieuwe fase. De laatste resten van de welvaartsstaat worden ontmanteld en alle staatseigendommen worden stuk voor stuk gewogen en op waarde geschat om te verkopen. Welke kapers zijn er op de kust en hoe zal deze uitverkoop Griekenland veranderen?

Tegenlicht onderzocht een aantal alternatieven voor Griekenland, waar een schreeuwende behoefte is aan perspectief. Welke oplossingen zijn er mogelijk en vanuit een Grieks perspectief wenselijk? Wat zijn de alternatieven? Kunnen de Grieken het heft in eigen handen nemen of komt de hulp toch van buiten? Spetterende burgerinitiatieven? De herontdekking van de democratie? Of de uitverkoop van het land, met Chinezen in de havens en Canadezen op het goud? Het lijkt erop dat de Grieken op de grens staan naar een nieuwe orde – in eigen land en Europa.

Dit kruispunt van ontwikkeling voor Griekenland gaan we vanuit verschillende invalshoeken toelichten. Zijn de alternatieven haalbaar en wat betekenen ze praktisch? Kom erover meepraten bij de Tegenlicht Meet Up.

https://www.youtube.com/watch?v=aH1p37y5IQs

woensdag 16 sep 2015, 20.00
Grote zaal
Deze 123 mensen waren aanwezig