Global Trends

All in the game

De verleiding van Guerrilla: games vs. de echte wereld? Met o.a. de makers van Guerrilla Games, Juha van 't Zelfde e.a.
dinsdag 18 apr 2017, 20.00
di 18 apr 2017, 20.00
Grote zaal
Reageer

Gamen is het populairste tijdverdrijf van de 21ste eeuw. In Nederland speelt inmiddels zo’n driekwart van de bevolking computergames. Wereldwijd bedraagt de omzet van de game-industrie al 100 miljard per jaar, veel meer dan speelfilms. Wat is de aantrekkingskracht van de wereld achter het scherm? Hoe verhoudt onze echte identiteit zich tot onze virtuele? En kan de echte wereld straks nog op tegen de verleiding van games? In deze Tegenlicht Meet Up praten we verder over de verleiding van Guerilla. Ben je gameminnend? Laat je console een avondje voor wat het is en neem je gamemijdende vrienden mee om de aantrekkingskracht van jouw wereld te laten zien!

Guerrilla Games

Angie Smets (producer) en Hermen Hulst (managing director) van Guerrilla Games nemen ons mee in de wereld áchter de game: verhalen over het vormgeven van de karakters, de stammen en machines, maar ook inzicht in ontwerpproces, de animaties, en de kunstmatige intelligentie die daarvoor wordt gebruikt. Dompel je onder in de wereld van Aloy, de jonge jager die in een toekomstig tijdperk leeft, waarin Machines zijn geëvolueerd tot wezens met een eigen wil. Hoe is deze wereld ontstaan? En wat komt er allemaal kijken bij het maken van een game? Speciaal voor deze Tegenlicht Meet Up hebben Angie en Hermen bijzonder beeldmateriaal uit de game Horizon Zero Dawn samengesteld, zodat je jezelf waant in Aloy’s schoenen.

https://www.youtube.com/watch?v=rUbitAEjVqU

De aantrekkingskracht van games

  • We gaan uiteraard in gesprek met regisseur Bregtje van der Haak. Wat maakte dat zij deze keer een film wilde maken over de virtuele wereld? Welke aantrekkingskracht heeft gaming op haar?
  • Met Juha van ’t ZelfdeMirjam Vosmeer en Alessandra van Otterlo gaan we (achtereenvolgens) in op vragen als: Welke misverstanden bestaan er over games en gamers? Wat is de aantrekkingskracht van games? Hoe ziet de markt eruit? Wat is de toekomst van gaming? En kun je games een vorm van kunst noemen?
dinsdag 18 apr 2017, 20.00
Grote zaal
Deze 182 mensen waren aanwezig