Global Trends

Tegenlicht Warming Up

Sneak preview van een nieuwe seizoen Tegenlicht documentaires én Meet Ups!
woensdag 3 sep 2014, 20.00
wo 3 sep 2014, 20.00
Grote zaal

Fragmenten uit nieuwe afleveringen van VPRO Tegenlicht, het grote verhaal dat meer is dan de losse afleveringen en regionale Tegenlicht Meet Ups in steeds meer steden in Nederland. Na de zomer kun je in Pakhuis de Zwijger opwarmen voor het nieuwe seizoen van Tegenlicht, zodat je dit najaar beslagen ten ijs komt.

De eindredactie van VPRO Tegenlicht vertelt over de rode draad die door de afleveringen loopt. Wat verbindt de steeds belangrijkere rol van steden met de vermarkting van voetbal? Hebben unieke veiligheidslekken, genaamd ‘zero days’, iets te maken met een stijgende temperatuur in IJsland en het noorden van Noorwegen? Zeker niet, behalve dat allemaal onderwerpen zijn die in het najaar van 2014 te zien zijn bij VPRO Tegenlicht. Regisseurs Shuchen Tan, Kasper Verkaik, Rob van Hattum en Gijs Meyer Swantee laten een aantal aansprekende fragmenten zien en vertellen over hun afleveringen die eraan komen.

Dus als je woensdag 3 september net terug bent van vakantie kun je naar Pakhuis de Zwijger voor deze unieke Tegenlicht Warming Up. Dan kun je meteen kennis maken met een aantal mensen die zelf Tegenlicht Meet Ups gaan organiseren in Rotterdam, Groningen, Utrecht, Eindhoven en andere plaatsen. Raak je geïnspireerd dan vertellen we je hoe je zelf een regionale Meet Up kunt organiseren. Of je komt een week later gewoon naar de eerste landelijke Tegenlicht Meet Up in Pakhuis de Zwijger.

 

woensdag 3 sep 2014, 20.00
Grote zaal