Global Trends

Op energiemissie

Hoe kunnen we de transitie naar een duurzaam Nederland vormgeven? Met o.a. Ruud Koornstra.
woensdag 13 dec, 20.00
wo 13 dec, 20.00
Grote zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

'Nederland wordt duurzaam' staat in grote letters in het regeerakkoord. Het nieuwe kabinet trapt de energietransitie af en wil met gericht beleid ondernemers en innovatieve ingenieurs stimuleren. Maar Nederland heeft een serieuze achterstand ten opzichte van de rest van Europa. Hoe gaan we dat doen? Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer en eerste energie-commissaris van Nederland, denkt dat het mogelijk is. Navigerend tussen alle maatschappelijke niveaus gaat hij in gesprek met voor- en tegenstanders en toont hij de weg aan jonge techneuten en groene pioniers. Tijdens deze avond onderzoeken we met denkers en doeners hoe we de transitie naar een duurzaam Nederland vormgeven.

Wat gaan we doen?

  • We beginnen de avond met een interview met de filmmaker, Martijn Kieft (VPRO Tegenlicht). 
  • Vervolgens gaan we het hebben over de energietransitie in het algemeen. Hoe kunnen we deze versnellen? Wat zijn de plannen van het kabinet? Wat is de rol van de burgers? We gaan in gesprek met Ruud Koornstra, Maurits Groen en Leonie van der Steen. Zal Nederland in 2050 energieneutraal zijn? 
  • In het tweede deel van de avond verwelkomen vijf groene techpioniers. VPRO Tegenlicht schreef een wedstrijd uit en zocht naar de vernieuwers die de energietransitie gaan vormgeven. Ze zullen allen hun initiatief presenteren en worden daarna beoordeeld door de jury, bestaande uit Ruud Koornstra, Nynke Tromp en Teresa van Dongen. 

    © Maus Bullhorst

woensdag 13 dec, 20.00
Grote zaal
Reserveer
Deze 257 mensen zijn aanwezig