De Stad

Tech & Policy

Wat wordt het technologiebeleid voor de stad Amsterdam?
woensdag 10 jan, 20.00
wo 10 jan, 20.00
Grote zaal
Reageer

De technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat de publieke ruimte ingrijpend verandert. Dit vraagt om een duidelijk beleidskader. In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 bespreken we de invloed van technologie op Amsterdam. Hoe richten we de publieke ruimte in op technologische innovaties? Hoe gaan we om met de enorme hoeveelheden data die worden gegenereerd? En wat zijn de specifieke plannen van de lokale politiek? We dagen politieke partijen, burgers en andere stakeholders uit om in gesprek te gaan en actie te ondernemen.

Wat gaan we doen?

  • De avond wordt geopend door Alexander Rinnooy Kan. Na voorzitter te zijn geweest van de Sociaal Economische Raad (SER) en VNO-NCW, is hij nu onder andere voorzitter van de Big Data Alliance. In het Financieel Dagblad riep hij de politiek op meer aandacht te geven aan de gevolgen van technologische ontwikkelingen zoals dataverzameling, kunstmatige intelligentie en robotisering. Welke maatregelen moet volgens hem genomen worden?
  • Chief Scientific Officer Caroline Nevejan en Chief Technology Officer Ger Baron gaan in gesprek over de grote technologie- en wetenschapsopgaven in de stad. Welke projecten zijn al geïnitieerd en wat willen zij de politieke partijen meegeven voor en na de verkiezingen?
  • Raadsleden Dennis Boutkan (PvdA), Jan-Bert Vroege (D66) en Tiers Bakker (SP) gaan aan de hand van stellingen in gesprek over het gebruik van data in de stad.
  • Marleen Stikker gaat in op het verantwoord inzetten van technologie. Als voorzitter van Waag Society, een platform dat zich bezighoudt met alle vragen rondom technologie, zet zij zich in voor een weloverwogen technologiebeleid in de stad.
  • Raadsleden Marianne Poot (VVD), Jelle de Graaf (Piratenpartij) en Rutger Groot Wassink (GroenLinks) gaan aan de hand van stellingen in gesprek over het technologiebeleid in Amsterdam.
woensdag 10 jan, 20.00
Grote zaal
Deze 170 mensen waren aanwezig