Global Trends

Ongehoorden & Ongehoorzamen uit het Midden-Oosten

Podcastlancering van verhalen die je nog nooit eerder hebt gehoord, over ongehoorzaamheid in het Midden-Oosten.
maandag 16 mrt, 20.00
ma 16 mrt, 20.00
Expo

Maartje & Simone van Audiocollectief Anomalie hebben hun eerste podcastserie gemaakt en gaan deze feestelijk lanceren bij Pakhuis de Zwijger. De podcast heet Ongehoorden & Ongehoorzamen, verhalen uit het Midden-Oosten, waarin je luistert naar stemmen van de ongehoorden, en hoe zij op hun eigenzinnige manier ongehoorzaam zijn aan hun gemeenschap; de status quo van hun land; of het overheersende beeld van deze regio.

Al reizende hebben de podcastmakers een geengageerde podcast gemaakt waarin je met de ongehoorden mee op reis gaat naar de frontlinies van Syrie; de verdeeldheid in Libanon; de terugkeer naar Palestina; de Koerdische strijd voor autonomie in Irak; en de onderdrukking in Iran. Een 5-delige unieke podcastserie die een ander geluid laat horen. Het is een zoektocht naar een meertonigheid van stemmen; geluiden van de straat; revolutionair gezang en dwepende muziek vormt er zich een kakofonie, waardoor je je echt even in het Midden-Oosten waant.

Tijdens de Week tegen Racisme bij Pakhuis de Zwijger gaat Audiocollectief Anomalie in samenwerking met Het Grote Midden-Oosten Platform deze podcast lanceren en willen ze je uitnodigen om te luisteren naar de verhalen van de ongehoorden en ongehoorzamen. Op deze avond vertellen we persoonlijke verhalen; ontroerende, dappere, grappige en schijnbaar normale verhalen. Als meertonigheid naast alle berichtgeving die we gewend zijn over het Midden-Oosten. En bespreken we waarom het delen van deze verhalen van belang is, juist nu.