De Stad
Week van de Empathie

Still I Rise

Samen met bijzondere Amsterdammers onderzoekt Jongeren Media Lab menselijke veerkracht.
donderdag 2 mei, 17.00
do 2 mei, 17.00
New Metropolis
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in New Metropolis, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

In de Week van de Empathie organiseert Jongeren Media Lab in samenwerking met Stichting Nederland Wordt Beter een interviewmarathon over veerkracht. Het Jongeren Media Lab bestaat uit Amsterdamse jongeren tussen 11 en 18 jaar. Hun ouders zijn hier vanuit Brazilië gekomen en ze zijn ongedocumenteerd. Deze jongeren kunnen op school blijven tot hun 18e. Daarna zijn er weinig kansen op een vervolgopleiding of legaal werk. Tijdens dit programma onderzoeken we waar deze Amsterdamse jongeren desondanks hun kracht vandaan halen.

Programma
17.00 uur – Inloop
17.15 uur – Welkom
17.30 uur –  ‘Ik wil geen 18 worden’ mini-documentaire Nadine Prah-Kuipers in samenwerking met de jongeren.
17.45 uur – Start marathon interviews met oa Jerry Afriyie, Yusuf Adam Suali, Hawa Bashir, Tsedal Araya Yohannes, Godfrey Lado, Cizelia de Prata, Nadine Prah-Kuipers en de ouders van de jongeren.
18.15 uur – Start denktank voor en met de jongeren, om te zien op welke manier zij kunnen blijven bijdragen aan Amsterdam.

Over de Dag van Empathie
De Dag van Empathie is een jaarlijks terugkerend moment waarop de diverse samenleving samenkomt om elkaar (opnieuw) te leren kennen. Tijdens de verschillende activiteiten en initiatieven, zowel op 3 mei als in de week daaraan voorafgaand, wisselen mensen verhalen, dromen, geschiedenis en ervaringen met elkaar uit. Dan blijk je jezelf te herkennen in verhalen van de ander, met wie je niks gemeen dacht te hebben. Zo leggen wij de gezamenlijke basis voor meer empathie tussen de verschillende groepen in de Nederlandse samenleving. h

Over het Jongeren Medialab
Rond de 40 kinderen en jongeren krijgen elke week bijles in de oude Hendrick de Keyserschool in Bos en Lommer, Amsterdam West. Hun ouders zijn hier vanuit Brazilië gekomen en ze zijn ongedocumenteerd. Deze jongeren kunnen op school blijven tot hun 18e. Daarna zijn er weinig kansen op een vervolgopleiding of legaal werk. Gianni da Costa gaf huiswerk aan één jongen en gaandeweg groeide dat uit tot weekendschool. Bijna wekelijks komen er meer bij.

donderdag 2 mei, 17.00
New Metropolis
Deze 7 mensen waren aanwezig