Creatieve Industrie

Stefan Siwabessy

Mixed media creaties van een autodidacte kunstenaar.
donderdag 2 feb 2017, 12.00
do 2 feb 2017, 12.00
Café

Deze eigenzinnige kunstenaar laat zich niet beperken tot één medium, maar experimenteert graag met verschillende disciplines. Als oudste zoon van een Nederlandse moeder en een Molukse vader is Stefan het product van een samensmelting van twee culturen. Een samensmelting die onherroepelijk leidt tot een zoektocht naar een eigen identiteit die je terugziet in zijn werk.

Na een Conservatorium studie aan de Hogeschool voor Muziek en Dans wordt muziek aanvankelijk Stefan Siwabessy’s prioriteit. En niet zonder succes. Inmiddels is hij al jaren actief als professioneel muzikant/songwriter. Sinds 2009 is hij onder andere de gitarist, bandleider en rechterhand van Waylon die wordt beschouwd als één van Nederlands’ beste zangers van de afgelopen jaren.

Maar de interesses en talenten van Stefan reiken verder dan muziek alleen. Zo wordt hij met een vader als (pers)fotograaf al op jonge leeftijd gegrepen door de magie van het moment en de kunst om dat moment vast te leggen. Naast het musiceren wordt ook het fotograferen gaandeweg een steeds serieuzere uitlaatklep voor deze eigenzinnige creatieveling. Maar daarbij laat hij zich niet beperken door de grenzen van de fotografie alleen. Zijn werk laat zich het best omschrijven als mixed media. De creaties van Stefan Siwabessy zijn een experimentele fusie van diverse stijlen, technieken en materialen. Altijd met hetzelfde uitgangspunt: de foto. En altijd met hetzelfde doel: het scheppen van een krachtig en kloppend beeld in zowel zeggingskracht als esthetiek.