De Stad

Starters op de woningmarkt

Hoe zorgt de politiek ervoor dat jongeren en starters in de stad kunnen blijven wonen?
maandag 19 feb 2018, 20.00
ma 19 feb 2018, 20.00
IJ Zaal

Veel mensen hebben moeite om een woning in Amsterdam te vinden maar voor jongeren is het nog moeilijker. Voor sociale huurwoningen zijn enorme wachttijden, vrije sector en koopwoningen vaak onbetaalbaar. Dus wonen ze noodgedwongen thuis of hoppen ze van woningen naar woning met verschillende huisgenoten. Woonstichting de Key wil graag dat jongeren meer kans maken op een woning in Amsterdam en nodigde hen (in samenwerking met Academie van de Stad) uit om zelf met vernieuwende woonconcepten te komen. De zeskoppige jonge denktank presenteert hun resultaten, daarna gaan we met verschillende jongerenpartijen in gesprek over de problemen en mogelijke oplossingen voor starters woningen in de stad.

  • We gaan in debat met de jongerenpartijen: Jonge Democraten (Antoon Stolwijk), Jonge Socialisten (Mart Swagemakers,  SGP-jongeren (Arthur Polder), Rood (David Schreuders), PINK! politiek (Daniel van Duijn), VVD (Hala Naoum Néhmé), PerspectiefSamany Sedney) en CDJA (Lotte Schipper) over verschillende knelpunten van starters op de woningmarkt, zoals de hoge inkomenseisen en het aantal beschikbare starters woningen.

https://vimeo.com/255914534

  • Ruben Cardol, Daan van der Laan, Daan van der Werf, Alexine van Olst, Shirley te Roller en Juliette Dekker hebben in een denktank het afgelopen half jaar nagedacht over oplossingen om de woningmarkt in Amsterdam toegankelijk te maken voor starters. Vanavond presenteren zij hun ideeën.
maandag 19 feb 2018, 20.00
IJ Zaal
Deze 136 mensen waren aanwezig