De Stad
Amsterdammers, Maak je Stad!

Stadmakers Meetup

Informatiebijeenkomst voor maatschappelijke initiatieven die hun project verder willen versterken en versnellen.
vrijdag 7 apr 2017, 17.00
vr 7 apr 2017, 17.00
Grote zaal
Reageer

De uitdagingen in onze stad vereisen de creativiteit en denkkracht van alle Amsterdammers. Amsterdammers, Maak je Stad! ondersteunt lokale maatschappelijke initiatieven binnen de thema's 'Gezonde Stad' en 'Talentvolle Stad'. Tijdens een 6-maanden durend ontwikkeltraject ontvangen ze in totaal 600 duizend euro aan financiële ondersteuning en worden de initiatieven met elkaar en met hulp van experts doorontwikkeld. Tijdens deze informatiebijeenkomst ontmoeten initiatieven elkaar en is er ruimte om vragen te stellen over het ontwikkeltraject en inschrijfproces.

Amsterdam is de meest innovatieve stad van Europa. In een wedstrijd, georganiseerd door de Europese Commissie, versloeg Amsterdam steden als Parijs, Wenen en Turijn. Volgens de jury lopen we in Amsterdam voorop met slimme, sociale en creatieve oplossingen voor een beter leven in de stad. Naast de eer krijgt Amsterdam een geldprijs. En die prijs is voor alle Amsterdammers omdat we de samen de stad maken.

Ontwikkeltraject

Amsterdammers, Maak je Stad! is een ontwikkeltraject geïnitieerd door de Gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Kennisland en De Waag Society, met ondersteuning van Amsterdam Economic Board, Amsterdam Smart City en Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions.

Met dit traject ondersteunen we stadmakers, actieve burgers en sociaal ondernemers bij hun initiatieven om onze stad voor iedereen leefbaar te maken en te houden.

Concreet betekent dit dat we Amsterdammers oproepen hun praktijken, burgerinitiatieven en ondernemingen met ons te delen door zich aan te melden (hier vind je meer info over deelname en voorwaarden). Dertig tot vijftig van de meest innovatieve en betekenisvolle praktijken in Amsterdam doen mee aan het ontwikkelprogramma, inclusief financiële ondersteuning.

vrijdag 7 apr 2017, 17.00
Grote zaal
Deze 160 mensen waren aanwezig