De Stad

Hoe ziet Amsterdam er uit in 2030?

Met toekomstscenario's van o.a. Greg Clark, Maarten Hajer en Winy Maas.
Toegang vanaf € 24.50
dinsdag 30 mei 2017, 19.30
di 30 mei 2017, 19.30
Stadsschouwburg
Reageer
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam.

We blikken deze vijfde editie van De Staat van de Stad vooruit naar het jaar 2030. Hoe ziet onze stad er dan uit? Wat doet de groei met het karakter van de stad? Kunnen we onze identiteit behouden, of zelfs versterken? Zal Amsterdam breken met haar traditie van weinig hoogbouw om aan de toenemende woonvraag te kunnen voldoen? Hoe ontwikkelt de economie en arbeidsmarkt zich, en welke invloed heeft dat op de inrichting van onze publieke ruimte? Hoe blijft Amsterdam goed bereikbaar en op welke manier zorgen we voor een duurzame en leefbare stad?

Wereldwijd groeien steden enorm, in Amsterdam zien we dat bij uitstek. Het aantal gezinnen neemt toe en de vraag naar woningen eveneens. Dit leidt tot woningschaarste, waardoor de prijzen op de woningmarkt flink zijn gerezen. Amsterdam en omliggende gemeenten, zullen alleen al zo’n 60.000 extra woningen bouwen tot en met 2020, om aan de blijvende vraag te voldoen. Ongeveer de helft daarvan zal in de stad worden bijgebouwd. Deze groei heeft een enorme impact. Dit uit zich niet alleen fysiek, maar beïnvloedt ook hoe wij door de stad bewegen, waar we elkaar ontmoeten en op welke manier we met elkaar omgaan.

Diverse experts presenteren hun toekomstscenario’s voor de stad, en we stellen hen daarbij twee belangrijke vragen: In wat voor stad willen wij leven? En van wie is die stad?

Toegang vanaf € 24.50
dinsdag 30 mei 2017, 19.30
Stadsschouwburg