Creatieve Industrie

Societies

Stacii Samidin laat zien hoe verschillende groepsidentiteiten leven in een wereld binnen de alledaagse wereld.
dinsdag 1 nov 2016, 12.00
di 1 nov 2016, 12.00
Café

Societies is een verhalende fotodocumentaire waarin Stacii Samidin laat zien hoe verschillende groepsidentiteiten leven in een wereld binnen de alledaagse wereld. Met realistische beelden laat hij het publiek kennis maken met groepen jongeren binnen onze samenleving. Zijn werk geeft een oprecht beeld van mensen achter het masker van het stereotype beeld. De hele maand november hangt dit werk als expositie in ons eetcafe.

Societiesfotokroniek neemt de kijker mee op een reis door tijd en ruimte. Het is een onderzoeksproject gebaseerd op theorie, ervaringen uit binnen- en buitenland, radicalisme en het stereotype beeld van bepaalde groepen in de samenleving. Door eerlijkheid en openheid in beeld en mens na te streven, wordt er geprobeerd voorbij dit vermeende stereotype beeld te kijken. Om dit te kunnen bereiken combineert Stacii Samidin drie patronen in zijn fotografie: de eigen ik, het onderwerp en de alledaagse wereld. Met deze drie patronen creëert hij een nieuwe wereld.

Kom luisteren naar Stacii

Op 13 december praat documentaire fotograaf Stacii Samidin in Pakhuis de Zwijger tijdens Fotokroniek #36 over zijn werk en laat hij voorbij de vermeende stereotypes zien hoe wereldwijd verschillende groepsidentiteiten leven