Creatieve Industrie

Smeltkroes Night

Podium voor creatief jong talent in Amsterdam Nieuw-West.
donderdag 31 jan 2019, 19.00
do 31 jan 2019, 19.00
New Metropolis NW
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in New Metropolis Nieuw-West, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

Zoals een gezegde luidt: een nieuw jaar, een nieuwe ronde en een nieuwe Smeltkroes. Want de derde Smeltkroes staat alweer op de planning. Ditmaal kiezen wij voor een thema dat alles en iedereen raakt, namelijk: identiteit. Want je ontkomt er niet aan. Alles wat je doet, wordt bepaald door jouw identiteit - van een keuze voor een school, vorming van jouw muzieksmaak, jouw kledingstijl, jouw kansen op de arbeidsmarkt of jouw vriendengroep.

Met in dit programma onder anderen

Rabab Kassi
Kok met als specialisatie 'Nature inspired Moroccan cuisine'
Mounir Samuel
Politicoloog, Midden-Oosten deskundige, schrijver, journalist en acteur
Soufiane Moussouli
Storyteller, comedian, acteur
Ayoub Kharkhach
Singer songwriter
Hamza “Nape” Karimi
Goochelaar
Kaoutar Chatrioui
Storytelling
Aya Zian
Spoken word
Mariem Zian / Lady General
Spoken word
Said Afrouz
Storyteller
Binh Nguyen
Danser

Meer over het thema 
Identiteit speelt (on)bewust een belangrijke rol in jouw leven. In Smeltkroes #3 gaan wij dieper in op identiteit. Wat is identiteit? Is het een keurslijf of juist een manier om jouw ware ‘ik’ te uiten? Wat bepaalt je identiteit? Hoeveel invloed hebben jouw ouders, vrienden en de rest van je omgeving op jouw identiteitsvorming? Op deze vragen proberen een aantal talentvolle jongeren een antwoord te geven. Zij nemen ons mee in hun zoektocht naar hun identiteit, de wegen die zij zijn ingeslagen en vooral de keuzes die zij hebben gemaakt. Hun zoektocht geeft de nodige inzichten geven, maar roept ook vragen op. Want is identiteitsvorming niet iets unieks aan een persoon?

Bij Smeltkroes ontmoeten de volgende kunstvormen elkaar: Storytelling, Spoken word, Dans, Graffiti, Paint, Muziek, Theater.

Smeltkroes is een samenwerking van Stichting Zichtbaar en New Metropolis.

donderdag 31 jan 2019, 19.00
New Metropolis NW
Deze 19 mensen waren aanwezig