Creatieve Industrie

Smaakversterkers

Dé maandelijkse talkshow voor de creatieve industrie. Deze keer met projecten rondom eten dat naar meer smaakt!
dinsdag 3 nov 2015, 20.00
di 3 nov 2015, 20.00
Expo

Met tachtig eerdere edities is het recept voor deze talkshow inmiddels geen geheim meer: vier creatieve makers en initiatieven vertellen je over hun meest recente project. Dit keer nemen we je mee in de wereld van eten, in de breedste zin van het woord. Eten als sociaal bindmiddel, eten als kunstmanifestatie, eten als business. Het smaakt niet hetzelfde, maar wel allemaal naar meer!

Kitchen Roulette
De stad als één groot restaurant? Kitchen Roulette doet dit samen met jou! Het voorgerecht in je eigen keuken, het hoofdgerecht in een luxe grachtenpand en het toetje in de keuken van een studentenhuis, het kan allemaal. Als duo kun je je (tot twee dagen van tevoren) online opgeven voor het event in jouw stad en het slimme algoritme van Kitchen Roulette stuurt je naar twee andere adressen. Zelf maak je één gang klaar. Dus fix je oma, je broer of een vriend en ga op de fiets door de stad op weg naar het volgende gerecht. Bij dit initiatief ben jij dus de gangmaker, maar hoe gaan de gangen bij Kitchen Roulette zelf?

https://www.youtube.com/watch?v=Er8GbNQIwHU

Creative Chef
Neem de passie voor koken, een snufje design, een scheutje kunst en een grote eetlepel mensen en je hebt het basisrecept voor Creative Chef. Jasper Udink ten Cate is initiatiefnemer en aanjager van Creative Chef en bewijst dat eten een echte beleving is. Zijn doel is mensen te raken met een eetconcept. Het Smaakmuseum is het nieuwste project waar hij mee bezig is en via crowdfunding realiseert. Een rondreizend en interactief museum waar je kunt proeven hoe er over de wereld in het verleden werd gekookt en gegeten. Met ondere andere groenten die wij voor 1950 zelf verbouwden, maar nu niet meer op ons bord verschijnen. Creative Chef laat je proeven uit het verleden en smaken doen herleven!

CreativeChef

Kitchen Republic
Ben jij koning taartbakken of ster gehaktbaldraaien, maar heb je niet de faciliteiten om professioneel aan de slag te gaan? Dan biedt Kitchen Republic uitkomst. Deze shared-commercial-kitchen biedt alle faciliteiten die je als professionele kok nodig hebt en zorgt ervoor dat jonge start-ups aan het werk kunnen zonder al te veel risico te lopen. Een ruime keuken, apparatuur en opslag is verzorgd en zo kun je je als kok volledig richten op je kookkunsten. Ook biedt Kitchen Republic hun members collectieve inkoop, distributie, marketing en food-business workshops. Koken met passie zonder al te veel zorgen te hoeven maken, welke successen rollen uit dit nieuwe creatieve netwerk van foodies?

Kitchen Republic

No Chateau
Urban farming wordt door No Chateau naar een next level getrokken. We weten inmiddels hoe we kruiden en groenten in de stad moeten verbouwen, maar straks kunnen we ook eigen wijn maken op Amsterdamse grond. No Chateau is bezig met het ontwikkelen van een wijngaard in Amsterdam Noord. Voor €225 per oogstjaar kom ook jij in het bezit van een paar vierkante meter om wijn te verbouwen.  Volgens initiatiefnemers Tycho en Claire is het Nederlandse klimaat hier uitermate geschikt voor en worden de eerste wijnen in 2018 geschonken. Wat maakt de Amsterdamse grond zo geschikt voor wijnbouw en hóe smaakt Amsterdamse wijn? 

Stadswijngaard Den Haag

dinsdag 3 nov 2015, 20.00
Expo
Deze 59 mensen waren aanwezig