De Stad

Amsterdammers, Maak je Stad! diner

Afsluitende bijeenkomst waarin we terugkijken op het ontwikkeltraject en vooruitkijken naar de toekomst van sociale innovatie in Amsterdam.
Gratis toegang
vrijdag 16 mrt 2018, 18.30
vr 16 mrt 2018, 18.30
IJ Zaal

Amsterdam was in 2016 en 2017 de meest innovatieve stad van Europa. In een wedstrijd, georganiseerd door de Europese Commissie, versloeg Amsterdam steden als Parijs, Wenen en Turijn. Volgens de jury lopen we in Amsterdam voorop met slimme, sociale en creatieve oplossingen voor een beter leven in de stad.

Met het prijzengeld van deze iCapital award is het ontwikkeltraject Amsterdammers, Maak je Stad! geïnitieerd. Met dit traject ondersteunen we stadmakers, actieve burgers en sociaal ondernemers bij hun initiatieven om onze stad voor iedereen leefbaar te maken en te houden.

Concreet betekent dit dat we 37 innovatieve praktijken, burgerinitiatieven en ondernemingen hebben ondersteund door middel van een ontwikkeltraject, inclusief financiële ondersteuning. Het project is een samenwerking van de Gemeente AmsterdamPakhuis de ZwijgerKennisland en Waag Society.

Tijdens dit slotevent kijken we terug op het traject van Maak je Stad! met onder anderen de deelnemers, kijken we vooruit op sociale innovatie in de stad en laat de politiek haar stem horen.

Gratis toegang
vrijdag 16 mrt 2018, 18.30
IJ Zaal
Deze 69 mensen waren aanwezig