De Stad
Global Trends

Slotbijeenkomst

Wat zijn de praktische aanbevelingen aan een ruimtelijke ordening die zichzelf opnieuw aan het uitvinden is?
donderdag 5 nov 2015, 20.00
do 5 nov 2015, 20.00
PDZ Zuid

Het geloof in de kracht van ruimtelijke planning wordt in de vakwereld breed gedeeld maar is in de praktijk van alledag geen vanzelfsprekendheid. Hoe hervindt de planologie haar legitimiteit? Wat zijn de praktische aanbevelingen aan een ruimtelijke ordening die zichzelf opnieuw aan het uitvinden is?

‘De ruimtelijke planning is dood, leve de ruimtelijke planning!’ Dat is de boodschap van de ruimtelijke wetenschappelijke instituten voor het Jaar van de Ruimte. Vanaf maart 2014 hebben zij in dertien sessies “Ruimtelijke Kennis voor 2015” hun licht laten schijnen op de grote opgaven waar Nederland voor staat. Tijdens dit programma worden de inzichten uit deze reeks in een bundel gepresenteerd en worden de belangrijkste inzichten gedeeld en besproken.

Programma

Tijdens het programma zullen we uiteengaan in tafels om te praten over de 5 verschillende thema’s uit de publicatie. Aan iedere tafel zal over één van de thema’s worden gesproken. Bij binnenkomst zal u worden gevraagd aan welke tafel u zou willen plaatsnemen.

De 5 thema’s zijn:

  1. De rol van de Nationale Ruimtelijke Ordening
  2. Landschap en Water
  3. Energie/Stromen
  4. Economie en Verstedelijking
  5. Infrastructuur
donderdag 5 nov 2015, 20.00
PDZ Zuid
Deze 78 mensen waren aanwezig