Global Trends
IDFA x PdZ

Talk: Silencing Jewish Critics

Wat zijn de reacties op joodse, Israëlische en niet-joodse critici op Israël? Panelgesprek na de IDFA-documentaire 'Objector'.
zaterdag 23 nov 2019, 17.00
za 23 nov 2019, 17.00
IJ Zaal

'Zelfhatende jood', 'antisemiet' en 'verrader'. Dit zijn enkele reacties die joodse mensen krijgen wanneer ze hun kritiek op Israël uiten, wat vaak wordt gelijkgesteld met het in de hand werken van antisemitisme. Wat zijn zijn de barrières die joden en Israëlische critici tegenkomen in de praktijk? Op welke manieren proberen deze kritische joodse en Israëlische stemmen zich te organiseren en wat is de rol van de Israëlische lobby in Nederland?

Een andere vraag is, wat gebeurt er wanneer niet-joodse en Arabische mensen Israël bekritiseren? Is er dan een ander antwoord en hoe verschillen deze? Een panelgesprek na de IDFA-docu ‘Objector’ die een jonge Israëlische vrouw volgt die haar legerdienst weigert.

De film begint om 15:30, een ticket hiervoor kan je hier bestellen. 

Over de IDFA film ‘Objector’:
‘Objector’ vertelt het verhaal van een jonge vrouw uit Israel die de keuze maakte haar dienstplicht te weigeren. Nu Atalya haar dienstplicht heeft geweigerd moet zij zich navigeren door moeilijke vragen over activisme en haar relatie met haar thuisfront. Atalya’s verhaal zal kijkers laten begrijpen wat de consequenties zijn voor mensen die gevangen genomen zijn en als verraders worden gezien omdat zij weigeren mee te doen aan de bezetting van Palestina. De film volgt Atalya in haar laatste weken in aanloop naar de gevangenisstraffen die zij moet uitzitten.

Credits & details: 
Director: Molly Stuart
Year: 2018
Language: English, Hebrew, Arabic
Length: 1 hour and 16 mins

zaterdag 23 nov 2019, 17.00
IJ Zaal
Deze 35 mensen waren aanwezig