Global Trends

Follow This: Shell wordt duurzaam #3

Het lukt! Shell verandert van koers. Wat nu?
donderdag 5 apr, 20.00
do 5 apr, 20.00
Grote zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

Wat velen drie jaar geleden voor onmogelijk hielden, lukt. Dankzij de steun van de 3.500 groene aandeelhouders van Follow This en een aantal grote pensioenfondsen, belooft Shell te veranderen. Shell belooft namelijk mee te doen aan het Klimaatakkoord van Parijs door de CO2-uitstoot van zijn energieproducten te halveren in 2050, een revolutionaire uitspraak voor een oliebedrijf.
De derde jaarlijkse ‘Shell wordt duurzaam’-avond in Pakhuis de Zwijger draait daarom om de vraag: “Het lukt! Shell verandert van koers. Wat nu?”

We vragen ons af hoe geloofwaardig Shells Parijs-doelstellingen zijn, wat de volgende stappen zijn en hoe we de rest van de olie-industrie kunnen bewegen om ook mee te doen aan de klimaatdoelen van Parijs?

 

Follow This heeft als missie de wereldwijde energietransitie aan te jagen door deze van binnenuit te veranderen, te beginnen bij Shell. Samen met Pakhuis de Zwijger organiseren we jaarlijks een evenement om veranderingen in de energietransitie te onderzoeken. In de eerste editie in 2016 van ‘Shell wordt duurzaam’ keken we wat er nodig is om een multinational in bewegen te krijgen. Tijdens de tweede bijeenkomst spraken we over het groeiende momentum bij grote pensioenfondsen om de groene Shell-resolutie om van Follow This te steunen. In deze derde editie onderzoeken we hoe de toekomst eruit zou kunnen zien voor de wereld, olie- en gasbedrijven, Shell en Follow This.

donderdag 5 apr, 20.00
Grote zaal
Reserveer
Deze 27 mensen zijn aanwezig