Global Trends

Shell wordt duurzaam

Hoe krijg je een multinational zo ver het roer om te gooien?
donderdag 28 apr 2016, 20.00
do 28 apr 2016, 20.00
Grote zaal

Op de volgende aandeelhoudersvergadering van Shell stemmen alle aandeelhouders over een revolutionair agendapunt: “Shell wordt een duurzaam energiebedrijf.” Follow This heeft deze resolutie op de agenda gezet. Deze beweging van activistische aandeelhouders wil namelijk dat Shell de wereldwijde overgang naar duurzame energie versnelt. Stel je voor wat er allemaal mogelijk is wanneer Shell zijn brains & billions inzet voor duurzame energie!

De Noordzee vol windparken, de Sahara vol zonnepanelen, Amsterdam vol elektrische auto’s. Shell heeft de macht en de miljarden om het mogelijk te maken. Het moet alleen beslissen om de huidige winsten uit fossiele brandstoffen te investeren in duurzame energie in plaats van steeds dieper te boren naar steeds duurdere olie. Duurzame energie wordt steeds goedkoper. Tijd om over te stappen. Goed voor de toekomst van Shell en goed voor de wereld. Follow This schaart nieuwe en bestaande aandeelhouders achter deze missie, zodat Shell zich voldoende gesteund voelt om het roer om te gooien.

Krijgt Follow This de pensioenfondsen mee? Is dit een goede manier om de overgang naar een duurzame energievoorziening te versnellen of kunnen we Shell beter links laten liggen?

donderdag 28 apr 2016, 20.00
Grote zaal
Deze 226 mensen waren aanwezig