Creatieve Industrie

Sex Tech

Welke rol kan technologie spelen bij het vergroten van intimiteit?
dinsdag 17 dec 2019, 20.00
di 17 dec 2019, 20.00
Studio

Zou je dat willen: dat je een orgasme kon krijgen door alleen je brein te stimuleren? Dat je met een armbandje op afstand even je geliefde kunt strelen? Dat je met virtual reality en robotpakken iedere sekspartner kunt ervaren alsof het helemaal echt is? Een robotvriend die je net even een confidence boost geeft als je dat nodig hebt? Deze avond kijken we kritisch naar de nieuwste tech-trends rond seks en intimiteit en gaan we op zoek naar technologie die intimiteit stimuleert in plaats van simuleert.

  • Op expeditie naar 2075. Hoe speelt seks dan een rol in ons leven? In het boek Holy Fuck nemen trendwatchers Jeanneke Scholtens en Mabel Nummerdor je mee in hun zoektocht naar de toekomst van seks. De verwevenheid van intimiteit en technologie is opvallend. Wat dacht je van een simulatiebaarmoeder waarmee mannen kinderen kunnen baren? Of van VR-seks waarmee fysieke seks geëvenaard kan worden? Holy fuck!
  • Stel je staat op een feestje waar je niemand kent. Het kan dan best spannend zijn om iemand aan te spreken. Wellicht zal jij in de toekomst op basis van jouw biometrische data aangespoord worden door een AI om op iemand af te stappen. Lukt het even niet? Dan is de AI er om je op te vangen. Ludo Poot heeft een prototype van zo’n AI ontworpen die aanmoedigt tot sociaal contact. Kan AI ons in de toekomst helpen om relaties op te bouwen en eenzaamheid te verminderen?
  • Alice is anti-technologie en leeft offline. Bob doet mee aan een geheim project waarin al zijn emoties en ervaringen afgetapt en opgeslagen worden. Wat gebeurt er als deze twee verliefd op elkaar worden? Beeldend kunstenaars Merijn Bolink en Marc van Dijk schrijven aan een filmscenario over AI én maken van AI gebruik in hun ontwikkelproces.
  • Is de sexy luisterpodcast het nieuwe doktersromannetje? Online is een enorm aanbod aan video’s, foto’s en verhalen over seks, maar Eva de Visser miste een veilige omgeving met kwalitatief hoogwaardige verhalen op het web. Daarom richtte zij Rouze op. Eva zal korte fragmenten van sexy luisterverhalen laten horen. Hoe doet de podcast het als medium voor seksuele ervaringen?
  • Als Tech & Society wetenschapper houdt Virgil Rerimassie zich bezig met de vraag hoe we als maatschappij verantwoordelijk om dienen te gaan met technologie. Wat zijn de juridische, maatschappelijke en ethische implicaties van opkomende technologieën?
  • Futuroloog Lisanne Buik ontwikkelt samen met Next Nature Network nieuwe zintuigen door middel van AI en sensor-tech. Hoe kunnen we geuren ervaren als kleuren? Een chef die haar reukvermogen verloor kreeg door het zien van geuren ineens een heel ander liefdesleven. Wat betekenen geur en feromonen eigenlijk in onze intieme relaties?
  • Ze noemt zichzelf de ‘go-to sexpert voor een schaamteloos seksleven’. Seks is volgens sex educator/counselor Mandy Ronda een essentieel onderdeel van je gevoelsleven, je uitstraling en van wie je bent. Wat kan Mandy ons leren vanuit het perspectief van de seksuoloog over de relatie tussen technologie, seks en intimiteit?
dinsdag 17 dec 2019, 20.00
Studio
Deze 49 mensen waren aanwezig