Creatieve Industrie

Sekspraat

Booklaunch van Belle Barbé's nieuwe boek 'Ik & Seks'. In gesprek over seks met (s)experts, creatieven en jongeren.
Eergisteren, 20.00
di 12 nov, 20.00
Grote zaal

Die ongemakkelijke voorlichtingsles op de middelbare school met een banaan? Niet de beste intro tot de wonderenwereld van seks. Dat kan anders dacht Belle Barbé, medeoprichter van Wipsite en schrijver van het sekspositieve boek 'Ik & Seks'. Weg met 'Pas op! Seks is gevaarlijk', en vooral ontdekken, genieten en blijven leren. Want wat weet je eigenlijk van de clitoris? Hebben mannen altijd zin? En hoe beleef je nu echt plezier aan seks? Van body positivity tot sexting en natuurlijk de seks zelf, deze avond gaan we in gesprek over hoe leuk seks kan zijn.

Wat gaan we doen?

  • Introductie door Belle Barbé. De medeoprichter van Wipsite, een website voor seksuele voorlichting op een positieve en beeldende manier en auteur van Ik & Seks, introduceert de avond. Waarom moest dit boek er komen?
  • Presentatie door Ellen Laan, Hoogleraar Seksuologie en psychologe. Ze is gespecialiseerd in seksuele gezondheid en werd bekend door haar baanbrekende onderzoek naar de seksualiteitsbeleving van vrouwen. Hoe maken we seks en plezier beter bespreekbaar onder jongeren?
  • Voordracht door Laurie Hasselt. Met dit verhaal stond zij in 2018 in de finale van de jaarlijkse schrijfwedstrijd Het Rode Oor van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en Stichting Nieuwe Helden. De wedstrijd is een onderdeel van het kunstproject Yes, please!.
  • Panel met Amy Mante-Adu, Deniz Karaman en Linda de Munck over taboe-doorbrekers, normalisatie en seksbeleving anno 2019.

© Merel Corduwener

Het boek

Deze november verschijnt Ik & Seks, het voorlichtingsboek voor jongeren met humoristische illustraties door Merel Corduwener. Na de oldskool voorlichting is het tijd voor een nieuwe aanpak. Eerlijk, vernieuwend, open minded en vooral van nu. Want seks is overal en altijd gelinkt aan thema’s die spelen in de samenleving, denk aan de aandacht voor gender en de LGBTQI+ gemeenschap, gelijkheid en de nieuwe preutsheid onder jongeren. Hoe beïnvloedt dit hoe we nu naar seks kijken? 

Eergisteren, 20.00
Grote zaal
Deze 270 mensen waren aanwezig