De Stad

Science Park

En toen waren er Exabytes: over nerds, creatives, wetenschap en Big Data. Science Park is het belangrijkste internetknooppunt in Nederland.
woensdag 3 jul 2013, 18.00
wo 3 jul 2013, 18.00
Expo

Het internet is pas 25 jaar jong en inmiddels net zo vanzelfsprekend geworden in ons dagelijks leven als schoon water uit de kraan. ICT heeft een waanzinnige impact op ons leven en de daarbij behorende digitalisering van de maatschappij leidt tot een explosie van data. Op tal van terreinen is Big Data van groot belang. Bijkankeronderzoek, financiële transacties, gaming, maar ook voor het ontwerp van het perfecte colaflesje.

Amsterdam en creativiteit, dat is yin en yang. Twee handen op één buik, mét internationale allure. Maar de stad heeft meer wereldklasse te bieden. Zo is Science Park Amsterdam met onze nationale Supercomputer Cartesius het belangrijkste internetknooppunt in Nederland. Ruim 80% van Europa wordt daar binnen 50 milliseconden bediend.

Prof. dr. Jos Baeten (directeur van het Centrum voor Wiskunde en Informatica) vertelt waarom Amsterdam zich met trots en duidelijker als ICT stad zou moet profileren. Dr.ir. Anwar Osseyran(directeur SURFsara) gaat in op Big Data als belangrijke concurrentiefactor en de relatie met de voor Amsterdam zo belangrijke sector, de creatieve industrie.

We gaan in gesprek over de vraag wat creatieven en bèta’s voor elkaar kunnen betekenen. En maakt Amsterdam wel voldoende gebruik van de bètakracht die ze in huis heeft of kan dat beter en wat is daar voor nodig? We gaan in discussie met onder andere Jeroen van Erp (Fabrique), Richard van der Laken (De Designpolitie), Bas Kalmeyer (A-Lab), Joris Verschoor (Bloomsix Gaming) en Robert Kloosterman (Hoogleraar economische geografie UvA) en Sebastiaan Capel (raadslid D66).