De Stad

Schuldig on Tour

Hoe gaan we om met schuld? Waar ligt de grens tussen zelfredzaamheid en solidariteit?
dinsdag 20 dec 2016, 20.00
di 20 dec 2016, 20.00
Grote zaal
Reageer

Maar liefst een op de vijf huishoudens in Nederland heeft problematische schulden: gemiddeld hebben mensen die aankloppen bij de hulpverlening een schuld van €35.000,- maar de kosten voor de samenleving zijn vele malen hoger. Waar komen al die schulden vandaan? En hoe komen we er weer vanaf?

Aan de hand van documentaireserie Schuldig duiken we dieper in op ons complexe schuldensysteem. Hoofdpersonen uit de serie, prominenten uit de wereld van schulden, de politiek, opinie- en beleidsmakers, én het publiek gaan met elkaar in debat over boete, schaamte, schuld en schaarste. Waar liggen de problemen en de oplossingen? Hoe willen we als samenleving omgaan met schuld? Waar ligt de grens tussen zelfredzaamheid en solidariteit? En: wie betaalt de rekening?

schuldig_main1_clean_720Schuldig is als tv-serie van 14 november t/m 18 december wekelijks te zien bij de omroep Human op NPO 1 en brengt de menselijke kant van een abstract en complex probleem in beeld. De zesdelige serie volgt verschillende spelers en toont verschillende perspectieven – van wanbetaler tot wethouder – maar ook de absurditeit van een geldverslindend circus waarin iedereen een eigen rol speelt.

Schuldig on Tour

Schuldig on Tour gaat verder waar de serie stopt. Ontmoet de hoofdpersonen, stel je vragen en discussieer mee! Naast deze avond in Pakhuis de Zwijger zullen er meer bijeenkomsten elders in het land plaatsvinden.

Houd www.schuldig.nl in de gaten voor meer informatie.

dinsdag 20 dec 2016, 20.00
Grote zaal
Deze 334 mensen waren aanwezig