De Stad

De Innovatie Editie

Gloednieuw, tot de verbeelding sprekend en urgent: de laatste innovaties op het gebied van water. Tijdens SAIL 2015.
Toegang vanaf € 5
donderdag 20 aug 2015, 19.30
do 20 aug 2015, 19.30
Grote zaal
Reageer

Pakhuis de Zwijger, gelegen in het festivalhart en omringd door tallships, is tijdens SAIL 2015 dé plek waar innovatie op het gebied van water in de breedste zin van het woord een podium krijgt. Na afloop borrelen we met spectaculair uitzicht op SAIL en het vuurwerk.

Acht uiteenlopende projecten vanuit het hele land presenteren zich aan het publiek. Elk project toont in tien slides hun waterinnovatie aan het publiek om zo bekendheid te vergaren en het idee de wereld in te slingeren. Ten tweede zullen drie knappe koppen hun waterinnovatie voor de Amsterdamse regio presenteren. Het gaat om de volgende plannen:

Amsterdecks – vlonders in het Amsterdamse water die zijn uitgerust met sensoren om inzicht te geven in de waterkwaliteit en toegang tot publiek water te bieden voor Amsterdammers (Rademacher de Vries Architects).

Watermaker – verticaal stadspark met verschillende zuiveringstuinen om regenwater op te vangen en te zuiveren (Nohnik Architecture & Landscapes).

Fource – door CapDI techniek wordt brak water geschikt gemaakt voor landbouwgewassen om zo verzilting in (semi-) droge gebieden aan te pakken (Wageningen UR).

De entree voor deze avond bedraagt 5 euro, waarvoor je in ruil vijf ‘Innovation-tokens’ ter waarde van dit bedrag ontvangt. Deze tokens kan je na de pitches toekennen aan jouw favoriete idee of ideeën. Daarmee bepaal je zelf wie er met jouw entreegeld naar huis gaat om het idee naar een hoger plan te tillen. Een live crowdfunding dus.

De volgende projecten passeren de revue:

Sunglacier – een ijssculptuur creëren in de Sahara met gebruik van zonne-energie.Sunglacier

Texel in ontwikkeling – werken aan een natuurlijke manier van waterveiligheid op Texel.Texel

Noordzeeboerderij – een boerderij op volle zee waar zeewier wordt geteeld.2015-06-04 11:45:30 DEN HELDER - De eerste oogst zeewier uit de Nederlandse Noordzee wordt aan boord gehaald van de MS Terschelling. ANP CATRINUS VAN DER VEEN

Aquiva Foundation – het omzetten van zout water in drinkwater door middel van membraantechnologie in de Malediven.indonesia_1

Tres Hombres – het vervoer van goederen op wereldschaal per zeilend vrachtschip.TresHombres2013

DyeCoo – textiel verven zonder water.dyecoo

Drijvende tuinen – drijvend land als nieuwe openbare ruimte en nieuwe natuur in de stad.drijvende

Texel Tidal Project – Energie uit water . Blue water

Toegang vanaf € 5
donderdag 20 aug 2015, 19.30
Grote zaal
Deze 240 mensen waren aanwezig