Creatieve Industrie

Rufus Kain

In de kern is Rufus Kain een woordkunstenaar die mensen wil raken en verbinden met zijn taal, in iedere vorm, met ieder medium.
vrijdag 7 sep 2018, 18.00
vr 7 sep 2018, 18.00
Café

Overdag is Rufus Kain journalist, 's nachts is hij muzikant. Hij begon als rapper, maar treedt sinds 2009 op als zanger en liedschrijver. Leonard Cohen tot Kendrick Lamar behoren tot zijn rolmodellen.

Live speelt Rufus Kain op locaties variërend van huiskamers tot Paradiso. Zijn vroege albums ontvingen lovende recensies in onder andere OOR Magazine. In 2013 verscheen zijn poëziebundel Hou me er niet aan, en hielp Kain vanuit Laaglandliedjes meerdaagse festivals te organiseren. Diverse tours verder presenteert hij in 2015 zijn derde album.

Verder schrijft Rufus Kain als freelance journalist over de politiek-economische kant van de muziekindustrie voor onder andere De Correspondent. Hier komt zijn liefde voor sociaal wetenschappelijke analyse – hij heeft een bachelordiploma in culturele antropologie – en journalistiek naar boven. Zijn werk overspant diverse disciplines, maar al deze projecten hebben een gemene deler. In de kern is Rufus Kain een woordkunstenaar die mensen wil raken en verbinden met zijn taal, in iedere vorm, met ieder medium.