De Stad

Roze eenzaamheid

Hoe kunnen we eenzaamheid onder LHBTI+ers verminderen?
donderdag 31 mei 2018, 20.00
do 31 mei 2018, 20.00
Studio
Reageer

300.000 Amsterdammers voelen zich geregeld eenzaam en 80.000 stadgenoten kampen met ernstige eenzaamheid. LHTBI’s hebben een verhoogde kans op eenzaamheid. Negatieve reacties op hun seksuele geaardheid en onveiligheid worden als mogelijke oorzaken genoemd. Ook het minder vaak hebben van vaste relaties of kinderen. Toch is er over de precieze aantallen en oorzaken van eenzaamheid onder deze doelgroep weinig bekend. Vanavond spreken we erover met wetenschappers, beleidsmakers en mensen uit de praktijk. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen we het verminderen?

  • Hoe gaat het met de LHTBI+ gemeenschap in Amsterdam? Voelen zij zich inderdaad vaker eenzaam dan andere Amsterdammers? We horen de cijfers van Stephan Cremer, hoofd team Volwassenen en Ouderen bij de GGD Amsterdam.
  • Minority stress, het verborgen houden van je identiteit, social media gebruik en de regels van de scene worden genoemd als mogelijke oorzaken van eenzaamheid onder LHTBI’s. We spreken erover met Dino Suhonic, directeur van Stichting Maruf, Leon Knoops, veldwerker/trainer Chemsex Mainline, Nathalie Doganay, ervaringsdeskunidge en Kris van der Veen, kwartiermaker LHTB.
donderdag 31 mei 2018, 20.00
Studio
Deze 63 mensen waren aanwezig