De Stad

Robofood

Zit de boer van de toekomst op een trekker of in de control room?
Toegang vanaf € 5.00
maandag 9 okt 2017, 20.00
ma 9 okt 2017, 20.00
Expo

Drones, oogstmachines, melkrobots: de robotisering van voedselproductie neemt de laatste jaren een vlucht. Terwijl de Nederlander er een romantisch beeld van het boerenleven op nahoudt, nemen robots steeds vaker de taken van mensen over, of voegen er iets aan toe. Hoe zien deze robots eruit en waarom doen zij wat wij kunnen beter? Hoe slaan we de brug tussen de Nederlander en de tech-boer? We praten met robotprofessors, -gebruikers en gedragsonderzoekers.

De Keukentafel

Aan de keukentafel gaan we in gesprek met ondernemers en onderzoekers. Deze keer is het woord aan Eldert van Henten (Wageningen University & Research). Eldert is professor en hoofd van de Farm Technology onderzoeksgroep aan de WUR. Hoe zit het met techniek in de Nederlandse landbouw? Daarna praten we met Wouter de Heij (TOP b.v.). Wouter richt zich op innovatie binnen de de voedselsector. Hoe denkt hij dat de toekomst van voedselproductie eruit ziet? Tot slot gaan we in gesprek met een boer die nieuwe technieken in de praktijk inzet. Zit hij nog op de trekker of alleen in de controlroom? Fons Kersten schuift aan en vertelt over Hoeve Rosa, waar hij al 15 jaar eigenaar is. Door verschillende innovaties is er veel in de bedrijfsvoering veranderd. Hoe heeft dit invloed op zijn dagelijkse werkzaamheden?

Spijkers met Koppen

In Spijkers met Koppen deelt een ondernemer zijn of haar praktische lessen. Deze keer vertelt Marieke de Ruyter de Wildt (The Fork) over nieuwe manieren waarop de burger bij de boer betrokken kan raken, zoals Blockchain en het Boerenbedrijf.

Food Battle

Speciaal voor deze editie wordt de Food Battle omgedoopt tot “Game of Drones”: twee bedrijven die met drones werken gaan de strijd. Wie overtuigt jou het meest? Voor Bert Rijk van DroneWerkers is precisielandbouw het toverwoord: met minimale middelen het maximale uit akkers halen. Met DroneWerkers bouwt hij aan het platform voor de moderne akkerbouwer. De tweede ondernemer van de Food Battle maken we snel bekend.

Persoonlijke Noot

Bij elke editie van Als Warme Broodjes is er een persoonlijke noot. Dat is een voorgedragen column van Peter Buurman. Want hij eet ook wel eens wat, en dat laat hem niet onberoerd. Verder schrijft Peter voor de Speld.

https://www.youtube.com/watch?v=50KQeq7v-Bc

Toegang vanaf € 5.00
maandag 9 okt 2017, 20.00
Expo
Deze 80 mensen waren aanwezig