De Stad

Robofood

Zit de boer van de toekomst op een trekker of in de control room?
Toegang vanaf € 5.00
maandag 9 okt, 20.00
ma 9 okt, 20.00
Kleine zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

Drones, oogstmachines, melkrobots: de robotisering van voedselproductie neemt de laatste jaren een vlucht. Terwijl de Nederlander er een romantisch beeld van het boerenleven op nahoudt, nemen robots steeds vaker de taken van mensen over, of voegen er iets aan toe. Hoe zien deze robots eruit en waarom doen zij wat wij kunnen beter? Hoe slaan we de brug tussen de Nederlander en de tech-boer? We praten met robotprofessors, -gebruikers en gedragsonderzoekers.

Food Battle

Speciaal voor deze editie wordt de Food Battle omgedoopt tot “Game of Drones”: twee bedrijven die met drones werken gaan de strijd. Wie overtuigt jou het meest? Voor Bert Rijk van DroneWerkers is precisielandbouw het toverwoord: met minimale middelen het maximale uit akkers halen. Met DroneWerkers bouwt hij aan het platform voor de moderne akkerbouwer. De tweede ondernemer van de Food Battle maken we snel bekend.

De Keukentafel

Aan de keukentafel gaan we in gesprek met ondernemers en onderzoekers. Deze keer is het woord aan Eldert van Henten (Wageningen University & Research). Eldert is professor en hoofd van de Farm Technology onderzoeksgroep aan de WUR. Hoe zit het met techniek in de Nederlandse landbouw? Daarna praten we met Wouter de Heij (TOP b.v.). Wouter richt zich op innovatie binnen de de voedselsector. Hoe denkt hij dat de toekomst van voedselproductie eruit ziet? Tot slot gaan we in gesprek met een boer die nieuwe technieken in de praktijk inzet. Zit hij nog op de trekker of alleen in de controlroom?

Spijkers met Koppen

In Spijkers met Koppen deelt een ondernemer zijn of haar praktische lessen. Deze keer vertelt Marieke de Ruyter de Wildt (The Fork) over nieuwe manieren waarop de burger bij de boer betrokken kan raken, zoals Blockchain en het Boerenbedrijf.

Onze programma's worden financieel mede mogelijk gemaakt door:

Toegang vanaf € 5.00
maandag 9 okt, 20.00
Kleine zaal
Reserveer
Deze 29 mensen zijn aanwezig