Creatieve Industrie

Ro Halfhide

Songs in de traditie van zangers als Paul Simon en Ben Harper.
vrijdag 12 jan 2018, 18.00
vr 12 jan 2018, 18.00
Café

De Nederlands/Surinaamse Ro Halfhide is een singer-songwriter en producer uit Amsterdam met songs in de traditie van zangers als Paul Simon en Ben Harper. Hij is oprichter van de Amsterdam Songwriters Guild (ASG). Hij stond sinds 2008 ondermeer op het Noorderslag Festival, Into The Great Wide Open, de Parade, Festival The Brave en Popronde. Live treedt hij op met live band of akoestisch solo.

Als oprichter van de ASG speelde hij een grote rol in het huidige succes van de singer-songwriter binnen het Nederlands club- en festivalcircuit. Halfhide heeft veel albums geproduceerd voor Lucky Fonz III en Case Mayfield.

In de lente van 2011 stond Ro Halfhide op de eerste Traditionals verzamelaar, met bijdragen van o.a. Tim Knol, Anne Soldaat, Maurits Westerik en Bertolf. In 2012 deed hij mee met de succesvolle Traditionals all-star tournee langs de popzalen in Nederland.

Het eerste album wat uitkwam voor Ro Halfhide is de mixtape #MalaysiaStyle, volledig geschreven en geproduceerd in een week in Maleisië. Ro Halfhide’s debuutalbum kwam uit op 24 oktober 2011. In 2012 startte Ro een electropop duo met Luke Nyman, genaamd Elect.ROLUX. Ze brachten in 2013 een EP uit, Election Day

In 2015 begon Ro Halfhide met het samenstellen van een vette live band, en daar kwam eind 2017 een album van uit. In de tussentijd schrijft Ro liedjes en die zijn te beluisteren op zijn website. Een verzameling van elektronische songs uit 2015 is uitgebracht als EP in 2016 onder de naam ‘Alone In My EP’.